Fotó: Irish Mirror
Lojalitás és gyűlölet
papmeli
2019. január 8. kedd, 13:46
Sokkos állapotban, súlyos sérülésekkel találtak rájuk.

Rajtaütésszerű támadás áldozata lett öt román állampolgár Észak-Írországban. A 15 és 29 év közötti fiatalokra éjszaka csaptak le szélsőségesek, a rendőrség szerint a brit kormányhoz lojális paramilitáris szervezet tagjai.

A maszkos, baseballütőkkel felszerelt helyiek hétfőre virradóra törték rá az ajtót a román fiatalokra, akiket brutálisan megvertek, majd elüldöztek Belfast melletti otthonukból. A helyi sajtó szerint több áldozat súlyosan megsérült, egyiküket fejsérülésekkel sürgősen kórházba kellett szállítani.

A támadók a házat is szétverték, felfeszítették az ajtót, betörték az ablakokat, megrongálták a berendezést. A szintén román szomszédok szerint még a WC-csésze sem maradt ép, és az egész ház tele volt vérrel, üvegdarabokkal. Ők hívták ki a mentőket a sokkos állapotban lévő áldozatokhoz.

A helyi önkormányzat elítélte a támadást, kijelentve: az elkövetők nem élvezik a helyi közösség támogatását. Ez messze nem az első eset a térségben, a szélsőségesek 2009-ben addig terroriztáltak egy román roma családot Belfast déli városrészében, hogy azok kénytelenek voltak elköltözni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29451
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.