Fotó: Protv.ro
Víz-kereszt
papmeli
2019. január 5. szombat, 15:20
Meghallgattattak az imái, mert megmenekült.

Csúnyán megcsúszott Teodosie konstancai érsek szombaton, amikor felmászott egy több mint három méter magas vízzel teli ciszternára. Az egyházi elöljáró a Vízkeresztkor szokásos vízszentelési szertartást készítette elő, ehhez pedig hozzá kellett férnie a tartálykocsi tartalmához.

Amint mászott fel a lépcsőn, hogy eljusson a tartály fedeléhez, megcsúszott és majdnem lezuhant. Épp csak sikerült megkapaszkodnia a korlátban, amikor egy alkalmazott a segítségére sietett.

A konstancai érsekség idén 200 ezer üveg szenteltvizet oszt ki a híveknek Vízkeresztkor, ezt a tengerparti kaszinónál tartandó ceremóniát követően kapják kézhez. Az ajándékozásnak megadják a módját, az ortodox egyház – mely egyébként sem a takarékoskodásáról híres – címkéket is nyomtatott a műanyag palackokra.

A szerencsétlenül járt érsek nemcsak a hírekbe került be, mémmé is vált. A Youtube videomegosztó portálon máris akad, aki azzal gyanúsítja, hogy bort iszik és vizet prédikál. Mutatjuk: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29424
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.