Száguldás, por se
béel
2019. január 3. csütörtök, 12:04
Volt dolguk a traffipaxoknak.

Termékenynek bizonyult az ünnepi időszak a gyorshajtókra vadászó rendőrök számára: csaknem hetven száguldozó sofőr bukott le a 2018. december 27. és 2019. január 2. közötti autópályákon, hatan ittas állapotban ültek volán mögé.

Az országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) szerint az ünnepi időszakban 68 olyan sofőrt mértek be, aki 50 kilométer/órával meghaladta a legális sebességhatárt, tizennégyen pedig 200 kilométer/óránál is gyorsabban száguldoztak. Őket 1305 és 2900 lej közötti pénzbírsággal jutalmazták, és 90 napig nem vezethetnek.

A leggyorsabb sofőrt az észak-erdélyi autópályán mérték be, 226 kilométer/órával száguldozott. Neki 2900 lejes bírságot kell befizetnie, és 90 napra bevonták a gépjárművezetői jogosítványát.

Nem csupán a sebességmániások buktak le: hatan ittasan ültek volán mögé. (Legalábbis ennyien buktak le ). A legmagasabb alkoholszint 0,44 milligramm/liter volt a kilélegzett levegőben. Egy 31 éves, mangaliai férfi 2019. január elsején fogyasztott ennyi alkoholt, mielőtt kormányhoz ült. Ellene bűnvádi eljárás indul.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29396
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.