Fotó: Oradea Civica/Facebook
fizetős
gycsaba
2018. december 10. hétfő, 16:07
Elég szigorú a csendőrség arrafelé.

Nem tanácsos részt venni a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen szervezett tüntetéseken Nagyváradon, sőt, az sem ajánlott, hogy az ember fia a környéken tartózkodjék, ha hasonszőrű rendezvény zajlik a városban. Mint kiderült, a helyi csendőrség húsz személynek küldött 500 lejes bírságról szóló értesítést, csupán azért, mert részt vettek egy november 21-én lezajlott tiltakozáson a repülőtér parkolójában.

Az akciót a Civil Nagyvárad Egyesület szervezte aznap, amikor több PSD-s képviselő érkezett a városba. A vicc az, hogy a csendőrség olyanokat is megbírságolt, akiknek konkrétan semmi közük nem volt a tiltakozáshoz, épp a környéken jártak – írja a Facebook-ján az utcai megmozdulást szervező egyesület elnöke. Sebastian Duma úgy értesült a bírság-osztogatásról szóló parancs egyenesen Bukarestből érkezett, szerinte egyértelműen bosszúról van szó. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29203
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.