Nem ver bottal
béel
2018. december 6. csütörtök, 07:30
Egy román tolvaj azt hitte, büntetlenül kirabolhatja a református egyházat. Aztán...

Nem bottal, hanem a nyílt utcán való, megalázó őrizetbe vétellel verte a magyarok istene azt az 51 éves Szilágy megyei férfit, aki 16 éves fiával együtt kirabolta a Kalotaszegi Református Egyházmegye székhelyét.

A bűncselekmény még két héttel ezelőtt történt, az elkövetők egy laptopot, egyéb javakat valamint pénzt loptak, sőt még a térfigyelőkamera-rendszert is, amelyet ezek szerint hiába szereltek föl.

Az okozott kár értékét 13 ezer lejre becsülték.

A férfi igencsak rövid ideig örülhetett a szép református térfigyelő rendszernek, kedden ugyanis a Kolozs megyei Bánffyhunyadon a nyílt utcán ütöttek rajta a rendőrök. Az ezúttal kifogástalanul működő térfigyelő kamerák felvételén jól látható, ahogy a rend őrei lecsapnak rá, leteperik, majd a rendőrautóba tuszkolják.

 

 

Őrizetbe vették 16 éves fiát is – ő éppen iskolába tartott, amikor elfogták. Az ellopott javakat részben sikerült visszaszerezni. Most mindkettejüket minősített lopással gyanúsítják. 

És hogy miért pont egy református templomba törtek be? Nos, a válasz egyúttal cikkünk nyitó mondatát is megmagyarázza: a Szilágy megyei, nagyalmási illetőségű férfi a román sajtó szerint azzal indokolta tettét, hogy a magyarok istenének nem áll hatalmában megbüntetni egy ortodox keresztényt.

Nos, úgy tűnik, tévedett. De a bíróság jóvoltából hamarosan elég ideje lesz majd, hogy pótolja a teológia terén meglevő hiányosságait.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29151
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.