Fotó forrása: ISU ALBA
Tanulmányi (tév)út
Timi
2018. december 2. vasárnap, 11:20
Két éjszakát is szállás nélkül töltöttek Gyulafehérváron.

Felfoghatatlan, mi lehetett annak a pedagógusnak a fejében, aki úgy indult el egy osztálynyi iskolással a gyulafehérvári centenáriumi ünnepségre, hogy a fogcsikorgató hideg ellenére nem foglalt szállást, és semmilyen ellátást nem biztosított a gyermekeknek. A 22 fős gyermekcsoport és tanáruk november 30-án hajnalban, vonattal érkezett az egyesülés városába. A hétórás vonatozás után az állomáson várták meg a reggelt, majd részt vettek a gyulafehérvári nagygyűlés évfordulója alkalmából szervezett ünnepségeken. Este az ortodox székesegyházban maradtak, ahol egy koncertet hallgattak meg.

Az utazást szervező vallás- és történelemtanár a Digi 24-nek elmondta, az eredeti elképzelés szerint vasárnap reggel 9-kor indultak volna vissza, de a gyerekek fáradtak voltak, ezért a hajnali 3 órakor induló vonattal is számoltak. A hideg miatt döntöttek úgy, hogy a templomban maradnak. Többen elaludtak a padsorok között, egy gyermek eszméletét vesztette, ekkor hívták ki a mentőt.

A mentősök a helyszínen szembesültek azzal, hogy egy 22 fős gyermekcsoport és tanáruk tartózkodik a templomban, akik két napja nem aludtak. Ezek után több mentőautó érkezett és minden gyermek egészségi állapotát felmérték. A fiút kórházba szállították kivizsgálásra, a csoport többi tagját pedig a helyi főgimnáziumban szállásolták el, ahol – a december elsejei ünnepségre érkező látogatókkal számolva – már korábban felkészültek rá, hogy szükség esetén az iskola átalakítható legyen rögtönzött kórházzá. A csoportnak meleg ételt is biztosítottak, írja az Agerpres.

Az ügy körülményeit még kivizsgálják, valószínűleg a tanár ellen eljárás indul.

Frissítés
Jól vannak és már utaznak hazafele azok az Olt megyei gyerekek, akik Gyulafehérváron egy iskolában töltötték az éjszakát, mert nem volt szállásuk – közölte Adelin Bărbulete Olt megyei főtanfelügyelő, aki szerint a 22 gyermek és a tanár eredetileg egy napra indult el Dăneasa településről Gyulafehérvárra, ezért nem volt szükségük szállásra.
A főtanfelügyelő elmondta, beszélt az iskola igazgatójával és a csoportot kísérő tanárral is. A gyerekek jól vannak, már vonaton ülnek, 18:30-kor érkeznek Drăgăneşti-re, ahol az iskolabusz várja őket. A szülők írásos beleegyezésüket adták a kiránduláshoz, a tanfelügyelő szerint senki nem neheztel a kísérőtanárra.
A mentők kiszállását igénylő gyermek rosszullétének oka a pánik volt, a felügyelő tanár szerint aki árnyalta a sajtóben megjelent híreket mondván a csoport tagjainak volt élelmük és nem tartózkodtak egész nap a hidegben, mert néhány órára bementek egy bevásárlóközpontba, majd pedig a székesegyházba.
Az oktatási miniszter az ügy kapcsán azt mondta: felelőtlenség volt a tanár részéről úgy útnak indulni a több mint húsz gyermekkel, hogy nem volt szállásuk foglava, és az utazás sem volt pontosan leszervezve. Ecaterina Andronescu elképzelhetőnek tartja, hogy az osztálykirándulásokra vonatkozó szabályok szigorítására van szükség.  
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29104
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.