Fotó: Ebihoreanul.ro (Archív)
A mérleg nyelve
Szerző: Főtér.ro
2018. november 29. csütörtök, 15:15
Kettő képtelen volt dönteni.

Nem bizonyult elegendőnek két bíró Kiss Sándor volt Bihar megyei tanácselnök, megyei RMDSZ-elnök korrupciós perében, egy harmadikra is szükség van. Bár a Nagyváradi Táblabíróságnak ma délben kellett volna ítéletet hirdetnie az egyik legnagyobb Bihar megyei korrupciós perben, ez nem történt meg.

Azért nem, mert az ügyben eljáró két bíró nem jutott közös nevezőre. Így a verdiktet a Mikulás hozza, december 10-én reggel 9 órakor hirdetik ki. Ehhez azonban egy harmadik bírót is kisorsolnak a meglévő kettő mellé, hátha egy triumvirátus már döntőképesnek bizonyul.

A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) szerint több korrupciós ügy kulcsfigurája volt. A Bihar Megyei Törvényszék júniusban alapfokon nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, négy pénzmosási ügyben, hivatali visszaélésben, csúszópénz elfogadásában és befolyással való folyamatos üzérkedésben találta bűnösnek.

A törvényszék hat, illetve négy évi letöltendő börtönbüntetést rótt ki Kiss bűntársaira, ugyanakkor elévülés miatt felmentette a vád alól a korrupciós ügy magyarországi vádlottjait, Miklóssy Ferencet és Miklóssy Lászlót.

Az ügyészek megállapították: összesen 8,6 millió eurós kárt okoztak a Bihar megyei önkormányzatnak, ezért Kiss Sándort 5,5 millió euró, Beneamin Rust, a Selina cég vezetőjét pedig 3 millió euró kártérítés kifizetésére kötelezik. Utóbbi négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Bojtor Vilmos László hat évet kapott.

Utóbbi november elején érdekes tanúvallomást tett: azt állította, hogy a magyar és a román titkosszolgálat, valamint a DNA unszolására vallott Kiss ellen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29079
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.