Mások ünnepe
papmeli
2018. november 28. szerda, 10:57
Akvaparkokban, sípályákon egyesülnek.

Elmenekül a főtéri hóra és egyéb hétvégi ünnepségek elől a romániai lakosság egy része. Hiába a száz évben egyszer előforduló alkalom, az egész hétvégén tartó katonai felvonulások, hazafias nótázások helyett sokan inkább a pihenést, kikapcsolódást választják.

A nagyváradi Nymphea akvaparkban már egy héttel az ünnep előtt nem lehetett egy talpalattnyi szabad helyet találni a hosszú hétvégére, hogy biztosak legyenek a dolgukban, a legtöbben online foglalták le a jegyet. Így a víziparadicsomban pénteken-szombaton még a pénztárakat sem kell kinyitni.

Van, aki a hegyek csendjébe menekül, a helyvidéki szálláshelyeken is alig akad szabad szoba. A bukarestiek kedvenc hétvégi rezidenciája, Brassópojána dugig megtelt, itt a centenáriumra való tekintettel sok szálloda ünnepi ebéddel-vacsorával és román népzenével fejelte meg kínálatát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29055
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.