Fotók: Bücs Levente Szabolcs
DE CE MALL
gycsaba
2018. november 27. kedd, 19:57
Ezt hívják centenáriumi marketingfogásnak?
Ha szatmáriak lennénk, mi is nagyon várnánk, hogy megnyíljon végre a megyeszékhely első igazi plázája, a Shopping City – vagy az építőcég neve miatt csak Nepi mall-ként emlegetett komplexum –, erre egészen pontosan december 5-ig kell várni.
 
 
A várakozás egyébként nem is lehetett olyan kibírhatatlan: a pláza határidő előtt elkészült, szóval a vásárlói roham a tervezettnél korábban kezdődik el, szóval minden szuper. Bár van még tennivaló a bevásárlóközpont körül, a fémkerítés már elkészült, melyre Decebal dák királyt fújták fel színes festékkel, nem is egyszer. Nagyon szép! 
 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29050
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.