Fotó: Pinti Attila/Székelyhon
hóhelyzet
gycsaba
2018. november 20. kedd, 12:02
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Tokkal-vonóval beköszöntött a tél az ország egy részében. Az elmúlt 24 órában legalább tíz megyében és a fővárosban is szükség volt a katonai tűzoltók segítségére a havazás és az erős, néhol viharos szél miatt: 46 elakadt gépkocsi, kisbusz és autóbuszt, illetve két mentőautót kellett „kivakarni” a hóból.
 
Hétfőn éjszaka Hargita, Kovászna, Buzău, Bákó, Botoşani, Konstanca, Iaşi, Neamţ, Vrancea, Tulcea megyében és Bukarestben riasztották a katonai tűzoltókat, a legtöbb esetben az útra dőlt fák, az úttestről kicsúszott járművek vagy ideiglenes útlezárások, forgalomkorlátozások miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező két hétben biztosan nem számíthatunk felmelegedésre, az ország nagy részén marad a téli hónapokra jellemző időjárás, éjszakai mínuszokkal.
 
Az elkövetkező 24 órában csak Moldvában várható havazás. 
 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28963
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.