Fotó: Gábos Albin|Székelyhon
Nem várt támadás
papmeli
2018. november 20. kedd, 19:34
Emberi mulasztás áll a háttérben.

Besüppedt és több helyen be is szakadt hétfőn a nagy mennyiségű hó alatt a csíkszeredai Molnár Lajos műjégpálya sátorteteje, írta a Székelyhon. Burista Csilla, a jégpályát működtető csíkszeredai önkormányzat illetékese a hírportálnak elmondta, 11 órakor észlelték a bajt.

A sátortető nem tudta megtartani a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű havat, a súly alatt fokozatosan besüppedt és több helyen be is szakadt. Emberi sérülés nem történt, ugyanis abban az időszakban nem tartózkodott senki a pályán. Az eset miatt a hétfői jégkorongedzést halasztani kellett.

Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője szerint emberi mulasztás is történt, ugyanis eddig nagyobb havazásokat is kibírt a sátortető. Ehhez azonban be kellett volna fűteni a pályát, hogy elolvadjon és ne álljon meg rajta a nagy mennyiségű hó. Az elszakadt ponyvát hétfőn megfoltozták és ma a havat is lelapátolták róla. A sátortetőt levegő befújásával állítják helyre, a műjégpályát remélhetőleg már hétvégén használni lehet.

További képek a Székelyhonon.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28974
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.