Beszterce-Naszód megyei táj | Fotó: Mészáros Tímea
Medvebűnözés
Timi
2018. november 17. szombat, 16:37
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.

Szombaton egy vadászó társaság járta az erdőt Beszterce-Naszód megyében, a Fekete-domb térségében, amikor az egyik 39 éves résztvevőre rátámadt a medve. A nagyvad a férfi fején, arcán és mellkasán ejtett sebeket. A közelben lévő vadászok közbeléptek, kiszabadították a medve mancsai közül a társukat, és lelőtték az állatot. Az áldozatot egy menedékházhoz vitték, majd mentőt hívtak, számol be a Mediafax.

A Beszterce-Naszód megyei mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfi eszméleténél van, de mély sebeket ejtett rajta a medve, ezért a sürgősségi kórházba szállítják.

A Fekete-domb környékét Románia, illetve Európa medveparadicsomaként tartják számon, ahol a legtöbb medve él egy adott területre tömörülve. A Beszterce-Naszód megyei környezetvédelmi ügynökség idei felmérése szerint a megyében 634 medve lakik, miközben az ideális létszámuk 156 lenne. 2018-ban, egy év leforgása alatt 63 példánnyal nőtt a medvepopuláció.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28937
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.