piatalság bolondság
gycsaba
2018. november 15. csütörtök, 12:15
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.

Az Országos Közegészségügyi Hatóság nemrég közzétett felmérése azt mutatja, a romániai fiatalok aggasztóan korán kezdik az alkoholfogyasztást. A káros szenvedélybe való belekóstolás állítólag már a 10 éves korhatár alatt megtörténik, 16 éves korukra a fiúk 84 százaléka, a lányok 12 százaléka elkezdi a szeszelést. Tovább is van: ötből egy fiú azt vallja, 13 éves kora előtt legalább egyszer már be is rúgott.

A megkérdezettek azt állítják, leginkább kíváncsiságból és az önbizalmuk növelése céljából koccintgattak. A felmérésből kiderül még, a fiúk inkább sörpártiak, míg a lányok a töményebb italokat preferálják. Sorina Pintea egészségügyi miniszter korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években fokozatosan nőtt az alkoholfogyasztás a fiatalok körében: 2009-hez képest például 20 százalékos növekedést mutatnak a felmérések.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28907
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.