Épül a kolozsvári karácsonyi vásár | Fotók: Szabó Tünde
A Főtérről jelentjük
szabot
2018. november 13. kedd, 15:10
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.

A Főtér vált Kolozsvár egyik legkevésbé sétálható részévé. Pár nappal ezelőtt alig látszott, hogy hozzákezdtek a karácsonyi vásár kiépítéséhez, ma már felállították a tavalyi fehér házikók egy részét a nyugati oldalon, párat a keleti és a déli oldalon. 

Épül a karácsonyi vásár

Mivel egyszerre építik a házikókat és a korcsolyapályát, és közben biztonságosan igyekeznek felállítani a központi füzértartó oszlopot és tartozékait, most épp deszkák és biztonsági szalagok akadályozzák a két legfőbb főtéri tevékenységet: a gyors áthaladást a lehető legrövidebb úton, illetve az elmélyült bámészkodást. Vagyis korzózni most ne a Főtérre tessék jönni.

Épül a karácsonyi vásár Kolozsváron

A karácsonyi vásár november 23-án nyílik, és ha most az építőtelep lepi el a teret, onnan kezdve egymástól nem férünk majd, de majd sokat mosolygunk, miközben a borsos árú szénhidrátokon legeltetjük a szemünk, és a hátizsákunkkal verjük ki egymás kezéből a forralt bort. :D

És igen, jól látják, korcsolyázni idén is Mátyás király körül fogunk. Tavaly nem lett tőle semmi baja a szobornak, idén is elővigyázatosságra számítunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28881
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.