az erdélyi Nashville
RD
2018. november 11. vasárnap, 15:20
Mi ott voltunk, hogy Önnek ne kelljen: gyakorlatilag nulla érdeklődés mellett a 4S Street és a No Sugar nyerte idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal két kategóriájának díját.

Egyszer fenn, egyszer lenn... Egy ideig biztos fenn lesz a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar, mivel övék idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal a 25 év alattiak kategóriában. Az André Ferenc költő, slammer, Balázs Imre József irodalmár és Gábora-Máté Éva énekes alkotta zsűri Egyszer fenn című dalukat ítélte a legjobbnak a szombaton este, a kolozsvári Bulgakov kávéház pincéjében tartott megmérettetésen, amely annyi embert érdekelt, hogy a zenekarok egy részén, a zsűritagokon és a szervezőkön kívül szinte senki nem vett részt rajta.

 

 

A 25 éva fölöttiek kategóriájában a No Sugar zenekar Egyetlenem című dala bizonyult a legjobbnak. A szintén gyergyószentmiklósi zenekar nem volt jelen a szombati gálán, mivel Magyarországon turnézik.

Itt a No Sugar nyertes dala:

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28853
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.