az erdélyi Nashville
RD
2018. november 11. vasárnap, 15:20
Mi ott voltunk, hogy Önnek ne kelljen: gyakorlatilag nulla érdeklődés mellett a 4S Street és a No Sugar nyerte idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal két kategóriájának díját.

Egyszer fenn, egyszer lenn... Egy ideig biztos fenn lesz a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar, mivel övék idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal a 25 év alattiak kategóriában. Az André Ferenc költő, slammer, Balázs Imre József irodalmár és Gábora-Máté Éva énekes alkotta zsűri Egyszer fenn című dalukat ítélte a legjobbnak a szombaton este, a kolozsvári Bulgakov kávéház pincéjében tartott megmérettetésen, amely annyi embert érdekelt, hogy a zenekarok egy részén, a zsűritagokon és a szervezőkön kívül szinte senki nem vett részt rajta.

 

 

A 25 éva fölöttiek kategóriájában a No Sugar zenekar Egyetlenem című dala bizonyult a legjobbnak. A szintén gyergyószentmiklósi zenekar nem volt jelen a szombati gálán, mivel Magyarországon turnézik.

Itt a No Sugar nyertes dala:

 

 

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.