Fotó: Revista 22.
Bréking... de ki a fene ez a pasas?
Jean St'Ay
2018. november 10. szombat, 13:37
Hallottak önök Victor Negrescuról? Nem? Sebaj. Sőt, mindegy. Valami ex-miniszter. Még rendes tárcája se volt.

De hogy akkurátusak legyünk: Victor Negrescu a Dăncilă-kormány európai ügyekkel megbízott minisztere. Volt. Ugyanis a hírek szerint a pénteki kormányülés után lemondott. Éppen azelőtt, ugye, hogy Románia 2019. január elsején átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Vagyis pont jókor.

Hogy miért mondott le ez az úr? Nos, szintén a hírek szerint azért, mert nem kapta meg a megfelelő politikai támogatást annak érdekében, hogy kellőképpen elő tudja készíteni a soros elnökség átvételét.

A frissen lemondott úr amúgy a Dăncilă-kormány sorrendben harmadik bukott minisztere. Idén augusztus végén Nicolae Burnete kutatási miniszter kezdte a sort, aztán szeptemberben jött a híres-hírhedt pamblikás tanügyminiszter, Valentin Popa, most pedig ez az úr... izé, Negrescu.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28846
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.