Fotó: Revista 22.
Bréking... de ki a fene ez a pasas?
Jean St'Ay
2018. november 10. szombat, 13:37
Hallottak önök Victor Negrescuról? Nem? Sebaj. Sőt, mindegy. Valami ex-miniszter. Még rendes tárcája se volt.

De hogy akkurátusak legyünk: Victor Negrescu a Dăncilă-kormány európai ügyekkel megbízott minisztere. Volt. Ugyanis a hírek szerint a pénteki kormányülés után lemondott. Éppen azelőtt, ugye, hogy Románia 2019. január elsején átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Vagyis pont jókor.

Hogy miért mondott le ez az úr? Nos, szintén a hírek szerint azért, mert nem kapta meg a megfelelő politikai támogatást annak érdekében, hogy kellőképpen elő tudja készíteni a soros elnökség átvételét.

A frissen lemondott úr amúgy a Dăncilă-kormány sorrendben harmadik bukott minisztere. Idén augusztus végén Nicolae Burnete kutatási miniszter kezdte a sort, aztán szeptemberben jött a híres-hírhedt pamblikás tanügyminiszter, Valentin Popa, most pedig ez az úr... izé, Negrescu.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28846
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.