Fotó: Revista 22.
Bréking... de ki a fene ez a pasas?
Jean St'Ay
2018. november 10. szombat, 13:37
Hallottak önök Victor Negrescuról? Nem? Sebaj. Sőt, mindegy. Valami ex-miniszter. Még rendes tárcája se volt.

De hogy akkurátusak legyünk: Victor Negrescu a Dăncilă-kormány európai ügyekkel megbízott minisztere. Volt. Ugyanis a hírek szerint a pénteki kormányülés után lemondott. Éppen azelőtt, ugye, hogy Románia 2019. január elsején átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Vagyis pont jókor.

Hogy miért mondott le ez az úr? Nos, szintén a hírek szerint azért, mert nem kapta meg a megfelelő politikai támogatást annak érdekében, hogy kellőképpen elő tudja készíteni a soros elnökség átvételét.

A frissen lemondott úr amúgy a Dăncilă-kormány sorrendben harmadik bukott minisztere. Idén augusztus végén Nicolae Burnete kutatási miniszter kezdte a sort, aztán szeptemberben jött a híres-hírhedt pamblikás tanügyminiszter, Valentin Popa, most pedig ez az úr... izé, Negrescu.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28846
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.