ANI:K.O.!
gycsaba
2018. november 8. csütörtök, 20:45
Jogerőssé vált az összeférhetetlenség.

Polgármester nélkül maradt a háromszéki Kökös és Lemhény, miután Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektusnak le kellett váltania a két községvezetőt, mert az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) összeférhetetlenséget állapított meg esetükben, közölte az Agerpres. A kökösi Sánta Gyula és a lemhényi Lukács Róbert helyét ideiglenesen az alpolgármesterek veszik át.

Az ANI mindkét elöljáró esetében azt kifogásolta, hogy polgármesterségük ideje alatt egyéni vállalkozói engedélyt (PFA) váltottak ki és mezőgazdasággal foglalkoztak. Az ügy két évvel ezelőtt indult, a polgármesterek fellebbeztek, de az óvást elutasította a közigazgatási bíróság. Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke úgy tudja, további négy háromszéki polgármester is hasonló helyzetben van, esetükben még nem született végleges ítélet.

Az elmúlt két évben egyébként az ANI országos szinten közel 300 polgármesterről állapította meg, hogy megsértették az összeférhetetlenségi törvény valamelyik cikkelyét.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28822
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.