Lobogós helyezés
béel
2018. november 4. vasárnap, 18:07
A liberálisok ifitagozata performanszozott egyet.
Ha esetleg valakinek még egy román zászló hiányzott volna Kolozsvár főteréről, akkor a jelenleg ellenzékben politizáló Nemzeti Liberális Párt (PNL) ifjúsági tagozata (TNL) gondoskodott arról, hogy csillapodjék a hiányérzete.
 
És nem aprózták el: 30x10 méteres, hatalmas zászlót feszítettek ki Mátyás király szobra előtt, mintha csak szőnyeget terítettek volna néhai uralkodónk lovának lábai elé.
 
 
Az akciót az úgynevezett Trikolórkaraván elnevezésű kezdeményezés részeként szervezték meg, amely során igyekeznek az ország minden megyéjében megsétáltatni a gigantomán zászlót, amely a tervek szerint december elsejére Gyulafehérvárra érne.
 
Ebből már kitalálható, hogy a nagyzási hóborttól nem túl távol álló akció apropója az úgynevezett centenárium, vagyis az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés századik évfordulója, amelyen a magyarországi románok egy része egyoldalúan kinyilvánította, hogy Erdély csatlakozzon Romániához.
 
Bogdan Pivariu, a TNL alelnöke szerint az akkori liberális párti vezetők a királyi családdal és Iuliu Maniu erdélyi román vezetővel együtt jelentős szerepet játszottak az egyesülés megvalósításában, ennek apropóján ismét egységre szólítják az ország polgárait.
 
A megatrikolórral egyébként nem csak Mátyás szobra előtt parádéztak, hanem a román memorandisták emlékműve előtt is, hogy ők is érezzék a törődést. 
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.