Lobogós helyezés
béel
2018. november 4. vasárnap, 18:07
A liberálisok ifitagozata performanszozott egyet.
Ha esetleg valakinek még egy román zászló hiányzott volna Kolozsvár főteréről, akkor a jelenleg ellenzékben politizáló Nemzeti Liberális Párt (PNL) ifjúsági tagozata (TNL) gondoskodott arról, hogy csillapodjék a hiányérzete.
 
És nem aprózták el: 30x10 méteres, hatalmas zászlót feszítettek ki Mátyás király szobra előtt, mintha csak szőnyeget terítettek volna néhai uralkodónk lovának lábai elé.
 
 
Az akciót az úgynevezett Trikolórkaraván elnevezésű kezdeményezés részeként szervezték meg, amely során igyekeznek az ország minden megyéjében megsétáltatni a gigantomán zászlót, amely a tervek szerint december elsejére Gyulafehérvárra érne.
 
Ebből már kitalálható, hogy a nagyzási hóborttól nem túl távol álló akció apropója az úgynevezett centenárium, vagyis az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés századik évfordulója, amelyen a magyarországi románok egy része egyoldalúan kinyilvánította, hogy Erdély csatlakozzon Romániához.
 
Bogdan Pivariu, a TNL alelnöke szerint az akkori liberális párti vezetők a királyi családdal és Iuliu Maniu erdélyi román vezetővel együtt jelentős szerepet játszottak az egyesülés megvalósításában, ennek apropóján ismét egységre szólítják az ország polgárait.
 
A megatrikolórral egyébként nem csak Mátyás szobra előtt parádéztak, hanem a román memorandisták emlékműve előtt is, hogy ők is érezzék a törődést. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28756
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.