teszt hátán teszt
gycsaba
2018. október 31. szerda, 18:02
Már biztos, hogy a jövő évi kompetenciavizsga is teljesen más lesz.

Újabb év, újabb reform: az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ (CNEE) vezetője, Marian Șuță szerdán jelentette be, a képességvizsgán és az érettségen ezentúl tesztkérdésekkel helyettesítik a román és a matektételek 40 százalékát. Az újonnan bevezetett tételek modelljeit már fel is töltötték az oktatási tárca honlapjára, ezeket itt és itt lehet megtekinteni.

Az új módszerre Marian Șuță szerint azért volt szükség, mert szerinte ezáltal objektívebben lehet osztályozni a dolgozatokat,   így meg lehetne úszni az idei évi cirkuszokat az újrajavításokkal kapcsolatban. Tesztkérdések egyébként korábban is voltak földrajzból és a társadalomtudományi tantárgyak esetében.

Egyébként az is biztos már, hogy az érettségi menetrendje is változni fog az idei tanév végén. Hiába  bírálta a kezdeményezést számos oktatásügyi szakértő és diákszervezet, a kompetenciavizsga írásbeli szakaszát mégis júliusban fogják megtartani. A részletes program itt érhető el.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28704

Beérkezett trackbackek

Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.