És mégis mozog
gycsaba
2018. október 28. vasárnap, 09:56
2018-ban eddig ez volt a legerősebb földmozgás az országban.

Vasárnapra virradó éjszaka, alig néhány perccel a téli időszámításra való áttérés előtt (3 óra 38 perckor) a Richter-skála szerint 5,8-as erősségű földrengést mértek Buzău megyében az Országos Földfizikai Intézet (INFP) tájékoztatása szerint.

A földmozgás Vrancea szeizmikus térségében következett be, 151 kilométeres mélységben, Székelyföld több településén, de még Bukarestben is érezni lehetett. A Kovászna megyei Bodzafordulón megszakadt az áramszolgáltatás, de rövid időn belül elhárították a meghibásodást.

A Kovászna megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Marius Tolvaj szerint nem érkezett bejelentés arról, hogy anyagi kár keletkezett volna a földmozgás nyomán. A bukaresti mentőszolgálat vezetője, Alis Grasu szerint a földmozgást követő 15 percben 12 hívás érkezett az 112-es segélyhívó számra, a legtöbb esetben pánikroham miatt.

Az INFP szerint utórengések nem várhatók, vagy ha lesznek is, sokkal kisebb intenzitásúak. Legutóbb 2016 szeptemberében és decemberében regisztráltak 5-ösnél erősebb földmozgást Romániában, mindkettő a Richter-skála szerinti 5,8-as erősségű volt.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28662
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.