Fotó forrása: Traian Băsescu Facebook-oldala
Ki is a korrupt?
Szerző: Főtér.ro
2018. október 27. szombat, 17:09
Băsescu azt sugallja, hogy a hollandok egy katonai szerződés miatt akadályozzák Románia csatlakozását a schengeni övezethez.

Traian Băsescu volt államfő legutóbbi Facebook-bejegyzésében négy közelmúltbeli eseményt sorol fel, melyekkel kapcsolatosan azt sugallja, összefüggésben állnak Románia schengeni csatlakozásának holland akadályoztatásával.

1. Mark Rute holland kormányfő szeptemberi bukaresti látogatásán kijelentette, Románia korrupt, ezért nincs helye a schengeni övezetben.

2. A holland Frans Timmermans az Európai Parlament állampolgári jogi bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának október eleji ülésén bírálta Romániát.

3. A Timmermans-jelentés valótlanságaira alapozó Velencei Bizottság Romániát elmarasztaló végső jelentése, amely a szintén holland Martin Kuijer nevéhez fűződik.

4. A Damen nevű, korrupciógyanús holland cég 1,6 milliárd eurós szerződéssel áll a román kormány elé, melyről a végső döntést november 8-ra halasztották.

Băsescu óvatosan fogalmazva arra utalt, hogy a holland Mark Rutte, Frans Timmermans és Martin Kuijer gyakorlatilag nyomást gyakoroltak a kormányra annak érdekében, hogy írják alá a holland hadihajókról szóló Damen-szerződést. Mint írja, nem hiszi, hogy a Mark Rutte és a Damen tulajdonosa sajtóban megjelent közös fotójának lenne bármilyen jelentősége. Arra számít viszont, hogy a „túlságosan is becsületes" Mark Rutte és Frans Timmermans korrupcióval vádolnák Romániát, ha a Damen büntetőügyesei megszereznék az 1,6 milliárd eurós szerződést - élcelődik a volt államfő.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28661
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.