A kép forrása a Coruptia Ucide Facebook-oldala
Leváltóláz
szabot
2018. október 26. péntek, 09:41
Pontosabban az ellen, hogy az igazságügyi miniszter leváltsa Augustin Lazăr legfőbb ügyészt.

Bukarestben és Kolozsváron is tüntettek csütörtök este Tudorel Toader igazságügyi miniszter azon szándéka ellen, hogy leváltsa Augustin Lazăr legfőbb ügyészt – írja az Agerpres hírügynökség. A kezdeményezést sokan annak tudják be, hogy a miniszter így szeretné akadályozni az augusztus 10-i tüntetésen indokolatlanul erőszakosan fellépő csendőrök tetteinek kivizsgálását.

A Victoria téren mintegy száz személy gyűlt össze több szervezet, köztük a Rezistenţa, a Corupţia Ucide, az Iniţiativa România és a Declic szervezésében. Egy tömbházra azt vetítették ki: Tudorel – a szolga.

Fotó: Dragos Taralunga

Fotó: Dragos Taralunga

Kolozsváron is mintegy szász személy gyűlt össze, akik olyan jelszavakat skandáltak, mint Együtt az igazságszolgáltatásért!, Bukarest, ne feledd, Kolozsvár veled van!.

A Reiztenta TV adása szerint Marosvásárhelyen is kimentek páran az utcára.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerdán mutatta be a legfőbb ügyész tevékenységére vonatkozó jelentést és bejelentette, hogy kezdeményezi Augustin Lazăr leváltását. Klaus Iohannis államfő inkább a minisztert váltaná le, ha tehetné, mire Toader miniszter visszaszólt a Facebookon, hogy előbb azért olvassa el a legfőbb ügyész tevékenységét kiértékelő jelentését, ami alapján a menesztését kéri.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28641
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.