Fotó: Zoom.hu
Nincs szaga?
papmeli
2018. október 24. szerda, 19:17
És öncélúan: hogy megússza a vélhetően drasztikusabb nemzetközi számonkérést.

Egy állampolgár ugyanis az Emberi Jogok Európai Bíróságánál jelentette fel a román államot, miután megbírságolták amiatt, hogy részt vett egy, a parlament előtt szervezett, be nem jelentett tüntetésen. A panaszos a gyülekezéshez való jogra hivatkozva fordult a nemzetközi igazságszolgáltatáshoz.

Amely foglalkozott volna a panasszal, ha közben vissza nem vonja. A strasbourgi intézmény október 18-i határozata szerint azután vette le az ügyet napirendről, hogy a férfi egyezséget kötött a román állammal. Elérte, hogy a kereset visszavonásáért cserébe a bukaresti kormány 4500 euró anyagi és erkölcsi kártérítést fizet neki. A spontán tüntetések szervezői, pártolói így is sikerként könyvelik el az ügyet.


 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28623
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.