Fotó: Facebook
Aki másnak…
papmeli
2018. október 22. hétfő, 17:33
Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése elé viszik a PSD „szisztematikus támadásait”.

Visszaüthetnek a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusainak elsősorban Klaus Johannis államfő elleni támadásai, övön aluli „tréfái”, ugyanis az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több tagja is kivizsgáltatná ezeket. Így még az is megtörténhet, hogy épp a kormánypárt hívja fel a nemzetközi szervek figyelmét arra, mennyire nincs rendjén a hazai kisebbségek helyzete.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több tagja is úgy gondolja, hogy a PSD „szisztematikus támadásokat” intéz a romániai német kisebbség ellen. A közgyűlés 22 tagja – 11 tagállam képviselői, többek között Németországé és Magyarországé – éppen ezért indítványban kéri az esetek kivizsgálását.

A G4Media.ro beszámolója szerint az indítvány rámutat: a PSD magas rangú politikusai és a kormányközeli média szisztematikus és célzott támadásokat intéz a hazai német kisebbség ellen, amelyek kollektív sértésnek minősülnek. Példaként Liviu Pop korábbi oktatási minisztert említik, aki „náci szervezetnek” titulálta a Romániai Német Demokrata Fórumot, majd a Facebook-on csótányokhoz hasonlította Románia több szövetségesét, többek között Németországot.

A dokumentum Darius Vâlcovot, Viorica Dăncilă miniszterelnök tanácsosát is nevesíti, aki szintén a közösségi oldalon Hitlerként ábrázolta Klaus Johannis államfőt. A 22 aláíró indítványában rámutat: a kormányközeli körökből érkező rágalmazások intenzitása és gyakorisága, illetve az a tény, hogy a PSD vezetői nem határolódnak el tőlük, „aggodalomra ad okot”.

Ezért kérik a közgyűlést: vizsgálja ki, hogyan bánik Románia az országban élő nemzeti kisebbségekkel. Az indítványt 10 német, egy magyar – a fideszes Németh Zsolt –, illetve több más – svéd, holland, svájci stb. – nemzetiségű közgyűlési tag írta alá. Amennyiben a közgyűlés úgy dönt, jogos az aggodalmuk, az ET vizsgálatot indít Románia ellen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28590
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.