Az Aranykakas udvara egy korábbi Vásárhelyi Forgatag idején | Fotó: Vásárhelyi Forgatag
Aranytojást tojik-e?
Timi
2018. október 16. kedd, 21:41
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.

A Maros a megyei környezetvédelmi ügynökség honlapján már elérhetőek az Aranykakas felújítási tervei, melyek nagyszabású munkálatokat sejtetnek. Az épületben egy 12 szobás szállodát és egy éttermet, udvarán pedig egy fedett színpadot és teraszt alakítanak ki. Egy új, 250 férőhelyes rendezvényterem és egy zöld terasz felépítése szintén a tervek között szerepel. Új kerítéseket állítanak fel, a bejárat a Sörház (Sinaia) utca felől lesz – írja a Székelyhon.

A ma romos állapotban lévő ingatlant Bürger Albert sörgyáros családja számára építette egy régi fogadó helyén. A második világháborút követően államosították, majd raktárépületként használták. 1972-ben egy baromfitenyésztő vállalat hozta létre benne az elegáns Aranykakas vendéglőt.

A ház a 2000-es évek elejére a Romarta SA nevű cég tulajdonába került, ez idő alatt az épület teljesen elhanyagolódott, míg a marosvásárhelyi Romur vállalat meg nem vásárolta. A marosvásárhelyiek a Vásárhelyi Forgatag idején, a Szféra – Kortárs Művészeti Műhely alkalmával vehették ideiglenesen újra a birtokukba az ingatlan udvarát, és győződhettek meg arról, hogy milyen nyomot hagyott az idő vasfoga az épületben.

A mostani tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni az Aranykakas udvarán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28524
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.