Az Aranykakas udvara egy korábbi Vásárhelyi Forgatag idején | Fotó: Vásárhelyi Forgatag
Aranytojást tojik-e?
Timi
2018. október 16. kedd, 21:41
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.

A Maros a megyei környezetvédelmi ügynökség honlapján már elérhetőek az Aranykakas felújítási tervei, melyek nagyszabású munkálatokat sejtetnek. Az épületben egy 12 szobás szállodát és egy éttermet, udvarán pedig egy fedett színpadot és teraszt alakítanak ki. Egy új, 250 férőhelyes rendezvényterem és egy zöld terasz felépítése szintén a tervek között szerepel. Új kerítéseket állítanak fel, a bejárat a Sörház (Sinaia) utca felől lesz – írja a Székelyhon.

A ma romos állapotban lévő ingatlant Bürger Albert sörgyáros családja számára építette egy régi fogadó helyén. A második világháborút követően államosították, majd raktárépületként használták. 1972-ben egy baromfitenyésztő vállalat hozta létre benne az elegáns Aranykakas vendéglőt.

A ház a 2000-es évek elejére a Romarta SA nevű cég tulajdonába került, ez idő alatt az épület teljesen elhanyagolódott, míg a marosvásárhelyi Romur vállalat meg nem vásárolta. A marosvásárhelyiek a Vásárhelyi Forgatag idején, a Szféra – Kortárs Művészeti Műhely alkalmával vehették ideiglenesen újra a birtokukba az ingatlan udvarát, és győződhettek meg arról, hogy milyen nyomot hagyott az idő vasfoga az épületben.

A mostani tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni az Aranykakas udvarán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28524
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.