Ffffoxy!
gycsaba
2018. október 15. hétfő, 17:22
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Nem mindennapi figura ez a Lewis Floyd Henry nevű utcazenész, aki évek óta járja a világot az általa csak „egyszemélyes, műfajokon átívelő szónikus egészségügyi show-nak” nevezett produkciójával, amiből a vasárnapi Jazz in the Street fesztivál keretében mi is kaptunk három dózist.
 
Merthogy az előadói stílusában, öltözékében és hajviseletében egyaránt a gitáros-legenda Jimi Hendrixre hajazó brit muzsikus három koncertet is adott a Deák Ferenc (Eroilor) több pontján zajló egynapos rendezvényen, nem is akármilyeneket.
 
Amint az a lenti videón is látszik, a 38 éves utcazenész egymaga dobol, énekel és gitározik, repertoárjában pedig lazán megfér egymás mellett a tradicionális blues, egy Notorius B.I.G. rap-slágerrel „összehegesztett” Motörhead-induló, egy Metallica riffekkel súlyosbított Wu Tang Clan-szám, de Hendrix legismertebb himnuszait is úgy tolmácsolja, hogy közben egy az egyben hozza a nagy példakép pózait és mutatványait. Emberközeli volt és rendkívül szórakoztató – ahogy egy riffekkel gyógyító utcazenésztől elvárható.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28503

Beérkezett trackbackek

Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.