Fotó: az MLSZ Facebook-oldala
Visszavágtak a görögök
Szerző: Boros Miklós
2018. október 13. szombat, 15:47
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.

Alig egy hónappal a 2-1-es magyar győzelemmel zárult budapesti mérkőzés után Athénban is összecsapott Görögország és Magyarország labdarúgó-válogatottja az UEFA Nemzetek Ligája elnevezésű sorozatában. A meccs nem hozta lázba a hazai szurkolókat, a 70 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban alig 8000-en látták, amint gyötri egymást a két csapat.

A magyar válogatottban ezen a találkozón mutatkozott be az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orban, a magyar és lengyel felmenőkkel rendelkező hátvéd. A 26 éves védő ezzel egyből a csapat legértékesebb játékosa lett a maga 15 millióra becsült vételárával.

Orban szereplése a korábbinál jóval magabiztosabbá is tette a magyar védelmet, a görögöknek egyetlen lövése sem volt az első félidőben, viszont a második közepén Kosztasz Mitroglu fejesével első lehetőségüket gólra is váltották.

A magyar csapatból ezúttal nem a lendület, hanem a pontosság hiányzott, főleg az utolsó passzoknál, a szabadrúgások mellett csak Szalai két fejese volt igazi gólhelyzet, de mindkettő mellément. A legvégén pedig hiába reklamáltak 11-est a vendégjátékosok Bakaszetasz kezezésénél, Tobias Stieler német játékvezető csak a meccs lefújására használta a sípját. Az UEFA sorozataiban pedig egyelőre nincs videobíró.

„Ma este jobban játszottunk, mint az otthoni meccsen. Kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, de ilyen foci, most nem volt annyi szerencsénk. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, mindent beleadtunk, persze voltak hibáink is. Támadóbb volt a játékunk, nem sikerült gólt szerezni, de a mentalitással semmi probléma nem volt. Egy dolog nem tetszett, az pedig a játékvezetés volt”

– értékelt a meccs után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Magyarország legközelebb hétfő este, Tallinnban lép pályára, Észtország ellen.

Nemzetek Ligája, C liga, 3. forduló:
2. csoport:
Görögország–Magyarország 1-0 (Mitroglu 65.), Észtország–Finnország 0-1 (Pukki 90+1.)
Az állás: 1. Finnország 9 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 3, 4. Észország 0.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28492
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.