gazságszolgáltatás
béel
2018. október 11. csütörtök, 07:43
A magyarellenes hivatásos feljelentő azt kifogásolta, hogy egy sepsiszentgyörgyi táblán a magyar felirat van felül – csakhogy már rég nem. Eközben az igazságszolgáltatásban kettős mérce működik.

A minden magyar felirat és jelkép miatt azonnal feljelentést tevő, magát civil aktivistának nevező Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) alapító elnöke ismét jubilál, és azt harsogja világgá, hogy megint pert nyert a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ellen: ezúttal azért, mert egy, az Erzsébet park bejáratánál elhelyezett táblán nem a román, hanem a magyar felirat van felül. Ami elképesztően alattomos támadás a román államnyelviség ellen, lássuk be.

A bíróság ítéletében csupán az a probléma, hogy a nap huszonnégy órájából huszonnyolcban magyarellenes akciókat folytató alak feljelentése nyomán született ítélet

tárgytalan, hiszen a feliratot rég kicserélték.

Erről Antal Árpád polgármester beszélt a Székely Hírmondónak. A park bejáratánál lévő feliratot már régebb lecserélték: felül román írás van. 

Ám az, hogy a feliratok sorrendjét kicserélték, nem állítja le a magyarellenes kampányt.

A polgármester egyúttal képbe helyezte a közvéleményt arról, hogy ki is az a „civil”, aki valahogy mindig megkapja a román állami szervek támogatását.

„Nehogy már azt higgye valaki, hogy Dan Tanasă egy magányos román jogvédő. Ő egy szerepet játszik, amelyet a mély állam és a politika szintjéről támogatnak. Ő azért van, hogy folyamatosan mérgezze a levegőt, hogy legyen az igazságszolgáltatásnak lehetősége visszaszabni megszerzett jogainkból, hogy megpróbálja éreztetni a székelyföldi magyarsággal, hogy másodrangú állampolgárok”

– mondta Antal Árpád a lapnak.

És hogy lássuk, mennyire abszurd módon működik egyrészt a  Tanasă és a román állami szervek közötti idill, másrészt maga a román igazságszolgáltatás, amely már nyíltan alkalmazza a kettős mércét, íme egy újabb fejlemény: a Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében

el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de az egyenlő bánásmód és a kiegyensúlyozottság jegyében a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

Naná, hogy ez is a román főcivil műve.

A táblabíróság elutasította Tamás Sándor megyei tanácselnök és a megyei önkormányzat fellebbezését a Kovászna megyei törvényszéknek a zászlók eltávolítását elrendelő júliusi ítélete ellen. A magyar és a székely zászlót Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezetének elnöke adományozta 2016 novemberében a megyei önkormányzatnak az amerikai, a német és az izraeli zászlóval együtt, miután az általa korábban adományozott magyar és székely zászlót egy bírósági ítélet alapján el kellett távolítani a tanácsteremből. Az adományt heves vita után fogadta el 2017 januárjában a megyei tanács.

Kulcsár Terza József akkor elmondta, a zászlókkal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Románia etnikai sokszínűségét korábban a németek és a zsidók is erősítették. 

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28463
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.