Antal István János (fotó: Antal István János Facebook-oldala)
törvény ajándékba
fsandor
2018. október 10. szerda, 14:41
Kiharcolva, megszavazva!

Pezsgőt bonthatnak a lószállítók Románia-szerte, mivel nemsokára egyszerűbben lehet lovakat szállítani közúton, ugyanis a képviselőház szerdán megszavazta az RMDSZ erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát.

„Egyszerűsítettünk a lovak közúti szállításán” – írja az RMDSZ hírlevelében. Konkrétan arról van szó, hogy

„Ezentúl kevesebb bürokráciával és könnyített feltételek mentén szállíthatják a közutakon a sport- és versenylovakat, valamint a gyógyászati célból szállított méneket.”

A javaslat fontosságát jelzi, hogy a parlamenti vitáján ketten is felszólaltak az RMDSZ képviseletében: Bende Sándor Hargita megyei, illetve Antal István János Konstanca megyei képviselő (fotónkon), aki – történetesen – maga is lelkes lóbarát, korábban például a mangaliai ménesfarm főnöke és az agrárminisztérium lóügyi hatóságának területi vezetője volt.

„Bende Sándor kifejtette, hogy a nem kereskedelmi célból történő lovak szállítására vonatkozó szabályozások módosítása számos lovasegyesületnek, lovasterápiával foglalkozó szervezetnek könnyíti meg a mindennapjait akkor, amikor lovaikat versenyekre, kiállításokra vagy gyógyászati célból szállítják”

– fogalmaz az RMDSZ hírlevele (kiemelés tőlünk).
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28456
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.