Szörnyethalt Facebook-élőzés közben két száguldozó romániai fiatal

Lassan minden hónapban történik egy hasonló tragédia.
Hirdetés

Éjszakai száguldozás közben szenvedett halálos balesetet két romániai fiatal Angliában, a Congleton Road nevű autópályán, kedden hajnalban. A galaci származású sofőr mellett ülő nagyváradi Ştefan Sebastian Covăşdan indulás után a Facebookon élő közvetítést indított, amelyen hallatszik, hogy mindketten ittasak, Covăşdan pedig többször is próbálja túlordibálni a hangos zenét, arra kérve a jármű vezetőjét, hogy lassítson.

A felvételt az Ebihoreanul.ro-n lehet megtekinteni, időközben törölték a Facebookról. A közvetítés vélhetően akkor szakadt meg, amikor a jármű átsodródott a szemközti sávra és frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. A sofőr a helyszínen szörnyethalt, a váradi fiatalembert pedig kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni. A váradi fiú családja most pénzt gyűjt, hogy hazahozhassa a holttestet. 

Nemrég írtunk arról, hogy egy 48 éves craiovai férfi szintén száguldozás közben indított videohívást, majd halálos balesetet szenvedett. Júliusban arról számoltunk be, hogy a Vrancea megyei Tâmboiești község közelében egy nagy sebességgel száguldó gépkocsi hídfőnek ütközött, az autóban utazó négy fiatal fiú közül ketten a helyszínen meghaltak. Mint kiderült, a sofőr induláskor élő adást indított a Facebookon. Májusban pedig arról írtunk, hogy egy Maros megyei kisbusz kilenc utasa meghalt Ceglédbercelénél, a vétkes sofőr élő adásban volt a Facebookon, amikor a tragédia bekövetkezett.  

Hirdetés