Fotó: Főtér.ro
Üdv!
szabot
2018. október 8. hétfő, 13:59
A KMDSZ becukiskodta a közterekre.

Kolozsvár belvárosában és az állomás környékén, nem feltétlenül legális plakáthelyeken fedeztük fel a KMDSZ gólyaköszöntő posztereit. Letisztult dizájn, letisztult üzenet – most már csak azt kell kivárni, hogy a plakáthordozó is letisztult legyen.

Kolozsváron mindig is zűrös volt a köztéri hirdetés, nemcsak a magyar nyelvet kell fél- vagy illegális helyre odagerilláskodni, gyakran a kereskedelmi jellegű plakátolás számára sincs elég hely.

A Mátyás-szoborból stilizált KMDSZ-logo lova mellett az a – már-már feledésbe merült hagyomány – rokonítja az üdvplakátot a lovasparádét reklámozóval, hogy amikor a város még ennyi köztéri feliratot sem tűrt meg magyarul, előszeretettel hívták limba cailornak, a lovak nyelvének a magyart. Hogy mi is tudálékoskodjunk egy kicsit nektek, kedves gólyák.

Ha pedig a diákszervezet sikeresen felkeltette a figyelmeteket maga iránt, ugorjatok be a KMDSZ Agorára október 10-én, ott vár a szervezeti mélyvíz a Petőfi / Avram Iancu utca 21 szám alatt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28427
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.