Kép: Szabó Tünde
Felszálló ágon
papmeli
2018. szeptember 24. hétfő, 17:25
Miközben a kincses városban csökken a repülőjáratok száma, a Bánságban szárnyal a légi közlekedés.

Már nem csak Marosvásárhelyre irigykedhetnek a kincses város lakói, hanem Temesvárra is. Előbbire a budapesti, utóbbira a bukaresti járatok miatt. Ugyanis miközben a kolozsvári reptérről mind a magyar, mind a román fővárosba csökkentették a járatok számát, a Bánságban növelik ezeket.

Októbertől két légitársaság is indít újabb járatokat a Temesvár–Bukarest útvonalon: a Ryanair heti négy oda-vissza járatot, míg a Tarom két újabb járatot működtet majd a két város között az október 28-ától érvényes téli menetrend szerint. Így heti 44 repülőjárat köti majd össze a két várost, ami romániai szinten nagyon sok.

A temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtér közölte: a Ryanair az eddigi 12-ről heti 16-ra növeli bukaresti járatai számát, hétfőn és pénteken napi három, míg kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton napi két repülőgép közlekedik menetrendszerűen a két úticél között. A Tarom hétfőn és szerdán indít újabb járatot, elérve így a heti 28-at.

Daniel Idolu, a reptér igazgatója szerint a fejlesztéseket az indokolja, hogy a temesvári utasok negyedének Bukarest az úticélja, ez a legkeresettebb desztináció. Az idei kicsivel több mint egymillió utasból közel 260 ezer a román fővárosba utazott, mondta. Ezt az olaszországi Bergamo, München és London követi a toplistán.

Ezzel szemben Kolozsvárról csökkent a bukaresti járatok száma, a Wizz Air légitársaság ugyanis október 26-ától szünetelteti a bukaresti járatát, így a téli időszakban a kincses város és a főváros között csak a Tarom és a Blue Air repülői közlekednek. A Wizz Air azzal indokolta a módosítást, hogy optimizálni szeretné romániai járatait. A magyar fapados cég nemrég budapesti járatát is megszüntette, szeptember 20-ától visszaköltöztette Marosvásárhelyre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28255
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.