A kép forrása a Mediafax
#rezist Teleormanban
szabot
2018. szeptember 22. szombat, 15:54
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.

Mondjon le – írták fel Liviu Dragnea alexandriai házának kerítésére péntek éjszaka. A lakonikus üzenetet azután kapta a kormányzó Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke, hogy a pártvezetés egy része mégsem tudta megpuccsolni avagy lemondásra kényszeríteni a párt végrehajtó bizottságában, amely egész péntek délután és este ülésezett. Mi több, Dragnea bizalmi szavazást kért, amit lazán megnyert a vezetőtestületben.

A pártelnök alexandriai házának kerítésére jól látható, sárga festékkel írták fel a Demisia szót. A Mediafax szerint Dragnea itt lakott, mielőtt a képviselőház elnökévé választották.

A Teleorman megyei rendőrség közölte, nem nyomoznak a tömör felszólítást felpingáló ellen, mert az ügyben senki nem tett feljelentést.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28237
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.