Sokánt!
Jean St'Ay
2018. szeptember 19. szerda, 16:52
A meglovasított állatok fogyatékkal élő gyermekek százain segítettek.

Az eset Beszterce közelében zajlott, egy Pogyerej nevű faluban. Az egyik helybeli gazdának 20 lova és négy pónija van, többek közt két olyan pónija is, amelyeket fogyatékkal élő gyermekek terápiás kezelésére használnak. Pontosabban, volt.

Ugyanis a múlt hétvégén, a szombatról vasárnapra virradó éjszakán ismeretlen tettesek egyszerűen besétáltak az illető birtokára, elkötötték a két állatot és eltűntek velük. Valószínűleg nem tudták, hogy teljesen hiába lopják el a pónikat, értékesíteni nemigen tudják őket, ugyanis az állatok mikrocsipekkel vannak ellátva, tehát bárhol azonnal azonosítani lehet őket.

A pónik tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. Az illetékesek vizsgálatot indítottak minőősített lopás vádjával, és országos körözést adtak ki a két pónira.

Az eset első ránézésre talán egy a sok tyúk- illetve lótolvajlás közül, ám a fogyatékkal élő gyermekek terápiájára szakosodott Inocenti Alapítvány besztercei fiókja a megmondhatója, hogy sok száz gyermek szenvedi meg a hétvégi lopást, a két póni ugyanis már évek óta igazi jó barátja volt az érintett gyermekeknek.

comments powered by Disqus
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(