fotó: MTI/archív
balszerencse
fsandor
2018. szeptember 18. kedd, 11:18
Meghibásodott a repülőgépe.

A budapesti Köztársasági Elnöki Hivatal kedd reggel közölte, hogy Áder János nem tudott elutazni Bukarestbe, a Három Tenger Kezdeményezés találkozójára, mivel meghibásodott a repülőgépe.

Az MTI által idézett közlemény nem részletezi, hogy milyen gépről van szó, arra viszont kitér, hogy a köztársasági elnököt a bukaresti magyar nagykövet képviseli a találkozón.

Bukarestben zajlik kedden a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés államfői csúcstalálkozóját.

Nem ez az egyetlen incidens, amely a találkozót övezi. Viorica Dăncilă kormányfő például lekéste a bukaresti reptéri találkozót Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság hétfő este Romániába érkező elnökével.

Áder Jánossal nem első ízben fordul elő, hogy meghibásodik a repülőgépe. 2016-ban a csíksomlyói búcsúra igyekezett, ám a katonai gép, amivel repült volna, lerobbant, így a köztársasági elnök egy bérelt géppel utazott Erdélybe.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.