Késsel és üvegekkel támadtak két amerikai kosarasra Brăilán (FRISSÍTVE)

Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Hirdetés

Helikopterrel a bukaresti Floreasca kórházba szállítják az éjszaka Brăila központjában megkéselt egyik amerikai kosárlabdázót. A brăilai megyei sürgősségi kórház sajtószóvivője, Alina Neacşu szerint a 24 éves sportoló, akinek az egyik késszúrás átszakította a tüdejét, útban van Bukarest felé, SMURD-helikopterrel a Floreasca kórházba szállítják. 25 éves társa az intenzív osztályon fekszik, miután őt is megműtötték az éjszaka, állapota stabil.

A helyi sportklub kosárlabdacsapatában játszó két amerikai kosárlabdázó – Darrel Bowie és Joseph McClain – vasárnap, hajnali 2-kor, egy Brăila központjában található szórakozóhely teraszán keveredett szóváltásba egy társasággal.

A spontánul kialakult vitában üvegekkel támadtak a két fekete férfira, majd több késszúrással megsebezték őket – közölte a rendőrség, mely szándékos testi sértés bűntette miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A szórakozóhely térfigyelő kameráinak felvételei alapján próbálják beazonosítani a támadókat. Még nem tudják, hány személy vett részt a konfliktusban.

Az egyik helyi portál ügyészségi források alapján az írja, hogy a rendőrség az alvilági élet egyik fejét, Daniel Gabriel Huseint gyanúsítja, aki korábban Spanyolországban ült erőszakért és kerítésért.  

A kórházi szóvivő szerint a két sportolót megműtötték, mindkettőjük állapota stabil, jelenleg a kórház intenzív osztályán kezelik őket. Darrel Bowie állapota súlyos, mivel átszakította a tüdejét érte az egyik szúrás. Ha az állapota romlik, akkor Bukarestbe szállítják. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja. 

A két játékos alig egy hónapja igazolt a Cuza Sport csapatához, amely a román férfi bajnokság B értékcsoportjában szerepel majd az október 6-án kezdődő szezonban. McClain és Bowie mellett további két amerikai légiós, Shaquille Johnson és Collin Stewart is a brăilai klubhoz igazolt. McClain az előző szezonban a boszniai Gorazde együttesében játszott, míg Bowie most először szerződött európai klubhoz, korábban az észak-amerikai egyetemi ligában, az Iowa State csapatában szerepelt. Nem ez az első eset, hogy amerikai kosárlabdázók esnek a román alvilág áldozatául, 2011 októberében a CSŞ Giurgiu játékosát, Chauncey Hardyt szó szerint agyonverték egy éjszakai szórakozóhelyen. 

Hirdetés