Fotó: debraila.ro
késelés
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 16. vasárnap, 11:44
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

Helikopterrel a bukaresti Floreasca kórházba szállítják az éjszaka Brăila központjában megkéselt egyik amerikai kosárlabdázót. A brăilai megyei sürgősségi kórház sajtószóvivője, Alina Neacşu szerint a 24 éves sportoló, akinek az egyik késszúrás átszakította a tüdejét, útban van Bukarest felé, SMURD-helikopterrel a Floreasca kórházba szállítják. 25 éves társa az intenzív osztályon fekszik, miután őt is megműtötték az éjszaka, állapota stabil.

A helyi sportklub kosárlabdacsapatában játszó két amerikai kosárlabdázó – Darrel Bowie és Joseph McClain – vasárnap, hajnali 2-kor, egy Brăila központjában található szórakozóhely teraszán keveredett szóváltásba egy társasággal.

A spontánul kialakult vitában üvegekkel támadtak a két fekete férfira, majd több késszúrással megsebezték őket – közölte a rendőrség, mely szándékos testi sértés bűntette miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A szórakozóhely térfigyelő kameráinak felvételei alapján próbálják beazonosítani a támadókat. Még nem tudják, hány személy vett részt a konfliktusban.

Az egyik helyi portál ügyészségi források alapján az írja, hogy a rendőrség az alvilági élet egyik fejét, Daniel Gabriel Huseint gyanúsítja, aki korábban Spanyolországban ült erőszakért és kerítésért.  

A kórházi szóvivő szerint a két sportolót megműtötték, mindkettőjük állapota stabil, jelenleg a kórház intenzív osztályán kezelik őket. Darrel Bowie állapota súlyos, mivel átszakította a tüdejét érte az egyik szúrás. Ha az állapota romlik, akkor Bukarestbe szállítják. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja. 

A két játékos alig egy hónapja igazolt a Cuza Sport csapatához, amely a román férfi bajnokság B értékcsoportjában szerepel majd az október 6-án kezdődő szezonban. McClain és Bowie mellett további két amerikai légiós, Shaquille Johnson és Collin Stewart is a brăilai klubhoz igazolt. McClain az előző szezonban a boszniai Gorazde együttesében játszott, míg Bowie most először szerződött európai klubhoz, korábban az észak-amerikai egyetemi ligában, az Iowa State csapatában szerepelt. Nem ez az első eset, hogy amerikai kosárlabdázók esnek a román alvilág áldozatául, 2011 októberében a CSŞ Giurgiu játékosát, Chauncey Hardyt szó szerint agyonverték egy éjszakai szórakozóhelyen. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28156
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.