Roncsderbi
gycsaba
2018. szeptember 15. szombat, 14:16
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.

A kormány legutóbbi, csütörtöki ülésén 198 millió lejjel egészítette ki a roncsautóprogram büdzséjét, amely hétfőtől, szeptember 17-től újraindulhat.

A program keretében 30 ezer, egyenként 6500 lej értékű kedvezményt biztosítanak új személygépkocsi vásárlásakor azoknak, akik a roncstelepre viszik régi autójukat – jelentette be Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szombati sajtótájékoztatóján. Újdonságnak számít, hogy hibrid meghajtású autók vásárlása esetén további 1700 lej kedvezmény jár.

A szeptember 17-től kiváltható 30 ezer utalvánnyal együtt a program keretében idén meghirdetett támogatások száma eléri az 50 ezret, ezt jövőre is tartani szeretnék, mondta Gavrilescu.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28153
Méghozzá természetesen! És ez nem vicc! És, mint a végén kiderül, nem is vicces.
Szeben nyerte a Román Kupát, pedig Kolozsvár is nagyon akarta.
Mioritikus hazánk derék vezetői afféle téttelen edzésnek tekintik az európai parlamenti választásokat, a közelgő hazai választási háború előtt.
Kifejezetten a piros-fehér-zöld ellen született a bírósági ítélet.
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.
Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.
A Kolozsvári Magyar Napokról van szó, hát persze. A kistesó, a Várkert Fesztivál pedig négy évet tölt. Igaz, nem ott, ahol eddig.
Nem tűröm tovább! Utolsó figyelmeztetés! Határozott lépéseket fogok tenni! Ilyen szavak hagyják el az ország vezéreinek ajkait, és máris csoda történik. Vagyis semmi.
Még egy hónapot kell várnia a jogerős döntésre.
Nem tekinthetünk el egy olyan befolyástól, mely egy nyelv reprezentatív szókészletében tükröződik és jó lenne, ha előbb gondolkodnánk és csak azután beszélnénk.
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.
Beperelték az oktatási minisztériumot a vásárhelyi felekezeti iskola megalakítása miatt.
Oké, de kedves asszonyom, és kedves adakozók, európai szimbólum-siratók, mi a helyzet a hazai omladozó műemlékekkel?