Köszöni, megvan
papmeli
2018. szeptember 14. péntek, 13:33
Nála már csak a nyugdíjba vonult államfőket jutalmazzák jobban.

Hiába Románia az egyik legszegényebb tagállam az Európai Unióban, európai szinten egy romániai férfi kapja a legnagyobb állami nyugdíjat: nettó 51.334 lejt. Miközben a romániai átlagnyugdíj 1100 lej körül mozog.

A román gazdasági sajtó szerint Gheorghe Bălăşoiu volt Argeş megyei főügyész és a Colibaşi-i börtön volt vezetője tavaly augusztusban 34.700 lejes nyugdíjat kapott kézbe. Ez a nyugdíjemeléssel tovább nőtt. Idén augusztusban már 51.334 lejt vehetett át a postástól, papíron 56.816 lej. Tíz hónap alatt 16.634 lejjel, havi 1.663,4 lejjel nőtt a nyugdíja.

A Realitatea Financiară úgy tudja, ezzel az összeggel európai szinten Bălăşoiu a legnagyobb állami nyugdíjban részesülő személy, aki nem töltött be magas rangú állami tisztségviselői tisztséget. Nála ugyanis csak a nyugalomba vonult volt államfők javadalmazása nagyobb.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28142
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.