Görögtűzoltás
Szerző: Boros Miklós
2018. szeptember 12. szerda, 07:16
Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival, zárt kapus meccsen 2-1-re győzött Görögország ellen a Nemzetek Ligájában.

Négy vereség és egy döntetlen után éppen legmagasabban jegyzett 2018-as ellenfelét sikerült legyőznie Magyarországnak, a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Marco Rosi második találkozóján igazi olaszos futballerényeket csillogtatva.

Szervezett, jól záró védekezés a saját tárfélen, kevés, de hatékony, és az ellenfél gyenge pontját (az angol Watfordban nagy szezont futó José Holebasz hiányában nem volt minőségi balhátvédje a görög csapatnak) kihasználó támadójáték, tudatos akciókból szerzett látványos gólok jellemezték a magyar csapatot. A görögök rákényszerültek az ívelgetésre, a góljukat is fejjel szerezte – lesgyanús helyzetből – Kosztasz Manolasz, miközben az első magyar gólt négy egymást követő egyérintős passz, a másodikat pedig fél percen belül leadott öt lövés előzte meg.

A második félidőben ugyan már kevesebb támadást vezetett a magyar csapat, Toroszidisz kapufájánál volt egy adag szerencséje, de Gulácsi Péter védéseivel sikerült megőrizni az előnyt a sablonosan támadó hellének ellen.

„A második félidőben túl sokat szenvedtünk, bizonyos aspektusokban javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a játékosok az első pillanattól az utolsóig futottak, harcoltak, küzdöttek, megérdemelték ezt az eredményt – nyilatkozta a mérkőzés után Marco Rossi. – Finnországban ugyanúgy küzdöttek, de ott több volt a hiba és nem volt szerencsénk. Van még mit javulnunk, van még mit dolgoznunk, de ez a három pont nagyon fontos, lélektani szempontból is.”

A magyar válogatott októberben két idegenbeli mérkőzéssel folytatja az UEFA frissen létrehozott sorozatában, 12-én Athénban újra összecsap a görögökkel, majd 15-én Észtorszég vendége lesz Tallinnban.  

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

2. csoport: Magyarország–Görögország 2-1, Finnország–Észtország 1-0. Az állás: 1. Finnország 6 pont, 2. Magyarország 3 (2-2), 3. Görögország 3 (2-2), 4. Észtország 0. 

4. csoport: Szerbia–Románia 2-2, Montenegró–Litvánia 2-0. Az állás: 1. Montenegró 4 (2-0), 2. Szerbia 4 (3-2), 3. Románia 2, 4. Litvánia 0.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28101
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.