Görögtűzoltás
Szerző: Boros Miklós
2018. szeptember 12. szerda, 07:16
Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival, zárt kapus meccsen 2-1-re győzött Görögország ellen a Nemzetek Ligájában.

Négy vereség és egy döntetlen után éppen legmagasabban jegyzett 2018-as ellenfelét sikerült legyőznie Magyarországnak, a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Marco Rosi második találkozóján igazi olaszos futballerényeket csillogtatva.

Szervezett, jól záró védekezés a saját tárfélen, kevés, de hatékony, és az ellenfél gyenge pontját (az angol Watfordban nagy szezont futó José Holebasz hiányában nem volt minőségi balhátvédje a görög csapatnak) kihasználó támadójáték, tudatos akciókból szerzett látványos gólok jellemezték a magyar csapatot. A görögök rákényszerültek az ívelgetésre, a góljukat is fejjel szerezte – lesgyanús helyzetből – Kosztasz Manolasz, miközben az első magyar gólt négy egymást követő egyérintős passz, a másodikat pedig fél percen belül leadott öt lövés előzte meg.

A második félidőben ugyan már kevesebb támadást vezetett a magyar csapat, Toroszidisz kapufájánál volt egy adag szerencséje, de Gulácsi Péter védéseivel sikerült megőrizni az előnyt a sablonosan támadó hellének ellen.

„A második félidőben túl sokat szenvedtünk, bizonyos aspektusokban javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a játékosok az első pillanattól az utolsóig futottak, harcoltak, küzdöttek, megérdemelték ezt az eredményt – nyilatkozta a mérkőzés után Marco Rossi. – Finnországban ugyanúgy küzdöttek, de ott több volt a hiba és nem volt szerencsénk. Van még mit javulnunk, van még mit dolgoznunk, de ez a három pont nagyon fontos, lélektani szempontból is.”

A magyar válogatott októberben két idegenbeli mérkőzéssel folytatja az UEFA frissen létrehozott sorozatában, 12-én Athénban újra összecsap a görögökkel, majd 15-én Észtorszég vendége lesz Tallinnban.  

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

2. csoport: Magyarország–Görögország 2-1, Finnország–Észtország 1-0. Az állás: 1. Finnország 6 pont, 2. Magyarország 3 (2-2), 3. Görögország 3 (2-2), 4. Észtország 0. 

4. csoport: Szerbia–Románia 2-2, Montenegró–Litvánia 2-0. Az állás: 1. Montenegró 4 (2-0), 2. Szerbia 4 (3-2), 3. Románia 2, 4. Litvánia 0.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28101
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.