Görögtűzoltás
Szerző: Boros Miklós
2018. szeptember 12. szerda, 07:16
Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival, zárt kapus meccsen 2-1-re győzött Görögország ellen a Nemzetek Ligájában.

Négy vereség és egy döntetlen után éppen legmagasabban jegyzett 2018-as ellenfelét sikerült legyőznie Magyarországnak, a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Marco Rosi második találkozóján igazi olaszos futballerényeket csillogtatva.

Szervezett, jól záró védekezés a saját tárfélen, kevés, de hatékony, és az ellenfél gyenge pontját (az angol Watfordban nagy szezont futó José Holebasz hiányában nem volt minőségi balhátvédje a görög csapatnak) kihasználó támadójáték, tudatos akciókból szerzett látványos gólok jellemezték a magyar csapatot. A görögök rákényszerültek az ívelgetésre, a góljukat is fejjel szerezte – lesgyanús helyzetből – Kosztasz Manolasz, miközben az első magyar gólt négy egymást követő egyérintős passz, a másodikat pedig fél percen belül leadott öt lövés előzte meg.

A második félidőben ugyan már kevesebb támadást vezetett a magyar csapat, Toroszidisz kapufájánál volt egy adag szerencséje, de Gulácsi Péter védéseivel sikerült megőrizni az előnyt a sablonosan támadó hellének ellen.

„A második félidőben túl sokat szenvedtünk, bizonyos aspektusokban javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a játékosok az első pillanattól az utolsóig futottak, harcoltak, küzdöttek, megérdemelték ezt az eredményt – nyilatkozta a mérkőzés után Marco Rossi. – Finnországban ugyanúgy küzdöttek, de ott több volt a hiba és nem volt szerencsénk. Van még mit javulnunk, van még mit dolgoznunk, de ez a három pont nagyon fontos, lélektani szempontból is.”

A magyar válogatott októberben két idegenbeli mérkőzéssel folytatja az UEFA frissen létrehozott sorozatában, 12-én Athénban újra összecsap a görögökkel, majd 15-én Észtorszég vendége lesz Tallinnban.  

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

2. csoport: Magyarország–Görögország 2-1, Finnország–Észtország 1-0. Az állás: 1. Finnország 6 pont, 2. Magyarország 3 (2-2), 3. Görögország 3 (2-2), 4. Észtország 0. 

4. csoport: Szerbia–Románia 2-2, Montenegró–Litvánia 2-0. Az állás: 1. Montenegró 4 (2-0), 2. Szerbia 4 (3-2), 3. Románia 2, 4. Litvánia 0.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28101
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.