Szerző: Erdély László, Boros Miklós
2018. szeptember 8. szombat, 13:43
Magyar, és román színekben hajt a győzelemért. És a kincses város az otthona.

Miklós Andea, a kolozsvári atlétika ifjú titánja ugyan csak 19 éves (1999. április 17-én született Kolozsváron), de már jó pár kiváló eredmény és rangos szereplés rejlik a tarsolyában, ami versenyszámát, a 400 méteres síkfutást illeti. 2015-ben aranyérmet nyert a tbiliszi Európai Ifjúság Olimpiai Fesztiválján, aztán 2016-ban bronzérmes lett váltóban a felnőtt fedettpályás világbajnokságon, Portlandban. Ugyanabban az évben részt vett a Rio de Janeiro-i Olimpián (váltóban 14. helyet szerzett), továbbá aranyérmet szerzett az U18-as Európa-bajnokságon, Tbilisziben. 2017-ben és 2018-ban ezüstérmes lett az U20-as Európa-, illetve világbajnokságon, és aranyérmet szerzett a román bajnokságban, fedettpályán és szabadtéren is. Legjobb eddigi időeredménye 52,07 másodperc.

Joggal lehetünk tehát büszkék a kolozsvári CSS Viitorul sportklub élsportolójára, aki Kanizsay Magdolna edző értő kezei között ért fiatal klasszissá. A hírek szerint Andrea szeptembertől a CSM Bukarestnél fog versenyezni, de itt edz továbbra is Kolozsváron. Állítása szerint mindig szívesen tér vissza Kolozsvárra, akárhol tartózkodik is éppen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28061
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.