Fotó: Cătălin Georgescu | A kép forrása a Decat o Revista Facebook-oldala
erőszakik
szabot
2018. szeptember 6. csütörtök, 17:34
Viorica Dăncilă kormányfőt is Brüsszelbe citálhatják.

Október első hetében rendez vitát a romániai jogállamról az Európai Parlament plénuma, jelentette be ma Facebookján Siegfried Mureşan EP-képviselő. Az ilyen vitákra általában meghívják a kipécézett ország miniszterelnökét is, de a román kormány még nem jelezte, hogy Viorica Dăncilă kapott-e ilyen meghívót, vagy döntött-e már arról, hogy elmegy a vitára.

A romániai jogállam kérdésének napirendre tűzését az EP-frakciók elnökei döntötték el a zöldek javaslatára a csendőrség erőszakos fellépése miatt az augusztus 10-i bukaresti tüntetésen. Mureşan szerint ez csak az első lesz a Romániáról szóló viták sorában: hamarosan az EP szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága is megvitatja Románia helyzetét Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének jelenlétében.

Azt, hogy a tüntetőkkel szemben jogosan vetett-e be erőszakos ütlegelést, könnygázgránátokat, paprikasprayt és vízágyút a csendőrség, a katonai ügyészség vizsgálja augusztus 11. óta. Szeptember 3-ig 770 feljelentést összesítettek a csendőrség ellen, közölte a főügyészség sajtóosztálya. Ugyanakkor 62 csendőr vallotta, hogy erőszakos támadás érte őket tüntetők részéről. Többen nem egyéni, hanem közös feljelentést tettek, az ügyészség pedig közös ügyiratban egyesítette őket.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28035
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.