pulzArt
szabot
2018. szeptember 4. kedd, 18:21
Az alkotás trükkjei és élménye kilenc műhelyben élhető át a hatodik pulzArt fesztiválon.
Erdély legizgalmasabb kortársművészeti fesztiválja, a hatodik sepsiszentgyörgyi pulzArt központi témája a műhely, a foglalkozás, az élő tanulás, ezért kilenc műhelyfoglalkozást ajánl az érdeklődők figyelmébe.
 

Az épületvetítés 

rajongói Bordos László Zsolt, világhírű alkotó vezetésével a Projection Mapping Workshopon tanulhatnak a vetítés titkairól. A szeptember 13–15. között zajló, napi 5 órás (ebédszünettel együtt) workshop alatt olyan programokkal dolgoznak a résztvevők, mint a 3ds Max, a Realflow, az AfterEffects. Szeptember 15-én este 22.00 órakor a nagyközönség előtt is bemutathatják a műhelymunka alatt szerzett tudásukat egy szabadtéri épületvetítés során.
 
A workshopra jelentkezni szeptember 10-ig lehet, a részvételi díj 200 lej, ami magában foglalja a napi ebédet, a kávészüneteket, a használt technikát, valamint az iamyank Live Ensemble koncertjére való belépést. A műhelyvezető arra kéri a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal laptopot, amin rajta vannak az említett programok (trial verzió is megfelel). 
 

A bábozás 

szerelmesei a Blind Summit Puppetry — bevezetés a felnőtt bábozásba című műhelymunkán nyernek betekintésta Bunraku bábszínjátszás három alapelvébe — fókusz, légzés és alappont —, illetve a báb életre keltésének az alapjaiba. Mindezt az Egyesült Királyság bábmestereiként ismert Blind Summit Theatre tagjai vezetésével. 
 
A tíz órás műhelymunkára szeptember 16-án,  vasárnap 10 és 20 óra között kerül sor. A jelentkezési díj 100 lej, ami tartalmazza a szombati The Table című előadásra való belépést is, valamint az ebédet a műhelymunka idejére. Bábszínészek, a bábozás területén már tapasztalattal rendelkező személyek, illetve a bábszínész szakirány hallgatóinak jelentkezését várják. 
 

A színészmesterség 

iránt érdeklődők Horváth Hunorral, az Athanor Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárával feszegethetik a hagyományos színházi rendszer és esztétika határait az Express yourself! - Performing Arts Workshop keretében. 
 
A szeptember 13-15. között zajló műhelyre a színház, tánc vagy bábszínház terén alapfokú ismeretekkel rendelkezők jelentkezését várják. A részvételi díj 100 lej, amely tartalmazza a jegyeket a A halhatatlanságra vágyó királyfi” és „The Table” című előadásokra szeptember 15-én, illetve egy ebédet szeptember 13-án.
 

Az alkotás kézzelfogható megvalósulásai 

iránt érdeklődők Festival Architecture workshopra jelentkezhetnek szeptember 6-ig, ugyanis erre a műhelymunkára szeptember 10-13. között kerül sor. 
 
A temporális építészetben tapasztalattal rendelkező műhelyvezetők, Fülöp Csenge és György Előd irányítása alatt a résztvevők olyan, fából készülő köztéri bútorokat fognak létrehozni, melyet a fesztivál ideje alatt a közönség igénybe vehet majd, és hosszú távon a közösség célját szolgálhatja különböző szabadtéri rendezvényeken. A részvétel ingyenes. 
 

A szavak, a nyelviség 

világában kiteljesedő fesztiválozókat André Ferenc és Horváth Benji fiatal költők és slammerek várják a Creative Writing Workshop-ra szeptember 13-16. között. A napi 3 órás foglalkozás az előadási technikát, az írás mikéntjét, illetve ehhez kapcsolhatóan a forma kiválasztását érinti. 
 
A részvételi díj egy saját mű beküldése és 80 lej, amely magába foglalja a Pion & the unicorns zenés irodalmi estre való belépést is.
 

A nagyon fiatal fesztiválozóknak 

szól szeptember 13-16. között a Hahanta - Creative Animation Workshop, amelyre 12-15 éves, az animáció világa iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését várják a műhelyvezetők. Búzási Gyopár és Hátszegi Zsolt hazudós mesékre és fantáziára alapozott saját bolondos élmények megszerzésére biztatja a kiskamaszokat: közös történetírásra és ezek meganimálására várják őket. 
 
A napi 3-4 órás műhelymunka során a résztvevők betekintést nyernek az animáció elkészítésének teljes folyamatába, a fesztivál végére pedig megszületik a közös munka. 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
 

A technológia és zene ötvözése 

iránt érdeklődők egy 2 órás workshopon készíthetnek szintetizátort szeptember 15-én 15.00 és 17.00 óra között. A CD40106B CMOS Hex Schmitt-Trigger Inverter chip felhasználásába bevezető műhelymunka vezetője a brit Leafcutter John, aki egy saját fejlesztésű fényvezérlésű zenei interfész megalkotásán dolgozik 2010 óta, és ennek rejtelmeibe enged bepillantást a workshop alatt. A jelentkezési díj 30 lej.
 

A testfestést

nem csak viselni, hanem elkészíteni vágyók figyelmébe ajánlják Nyolczas Kriszta Svájcban élő hennaművész workshopját, akivel megismerhetik a hennafestés különböző tradicionális irányvonalait, gyakorolhatják a festési technikákat, valamint inspirációs feladatokat végezhetnek naponta, szeptember 13-16. között délelőtt és délután. 
 
A részvételi díj egy alap rajzportofólió beküldése, valamint 200 lej, amely magában foglalja az alapanyagokat és napi egy ebédet. 
 
Az összes fentebbi workshopra jelentkezni a www.pulzart.ro honlapon, az egyes műhelyek leírásainál elérhető űrlap kitöltésével lehet.
 

Origami

A fesztivál teljes programját átható, mindenki számára elérhető, szabadtéri origami workshopot Ossama Mohamed Helmy Farag, vagyis OzOz vezeti, aki az Arab Origami Központ alapítója és vezetője. Az origami foglalkozások csütörtöktől vasárnapig, délelőtt és délután zajlanak a Kónya Ádám Művelődési Ház kertjében (56-os emlékpark). 
 
Az origami mélyebb jelentéseibe szeptember 14-én, péntek délután 5 órától lehet bepillantást nyerni A forradalom madarai című interaktív origami installáció és műhely során, amelyre a Tamási Áron Színház előcsarnokában és nagytermében kerül sor.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28008

Beérkezett trackbackek

A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.