Fotók: Manases Sándor
Sok néző, nagy vereség
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 31. péntek, 10:29
Kettős vereséggel esett ki a CFR focicsapata a luxemburgi Dudelange ellen.
Nincs annál rosszabb érzés egy focista pályafutásában, amikor a nézők egy része az 54. percben megindul hazafelé a sorsdöntőnek kikiáltott meccsről, a másik része pedig hol az ellenfél passzaira ollézik, hol a saját csapatát fütyüli ki. A CFR minimális jegyárakkal becsábított tízezer nézőt a Dudelange elleni visszavágóra, de az idegenben összeszedett 0-2-es hátrány ledolgozása helyett másodszor is kikapott a luxemburgi bajnoktól. 
 
Hiába tűnt úgy az első félidőben, hogy a kolozsvári csapat képes kontrollálni a meccset, és helyzeteket kidolgozni, gólokat a vendégek lőttek a második elején, Daniel Sinani előbb Ionita, majd Males eladott labdáját büntette. 
 
Turpel találata után már 0-3 is volt az állás, és bár a végén També és Omrani faragott a különbségből, a hitehagyott CFR 2-3-as vereséggel és 2-5-ös összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától is. 
 
Lang
 
Fotók: Manases Sándor
 
A főleg német és francia játékosokból álló Dudelange pedig feltette a luxemburgi focit az európai kupák térképére, elsőként jutott be egy európai kupa csoportkörébe. A CFR-re viszont újratervezés vár, hiszen a májusban bajnokságot nyerő csapatot éppen egy sikeres európai kupaszereplés reményében vásárolták össze, amely az UEFA eurómillióit hozhatja újra a klub kasszájába. Ezek a pénzek azonban most egy 19 421 lakosú luxemburgi kisvárosba mennek.
 
Alig egy hónapja Edward Iordănescu edző belebukott a Malmö elleni hazai vereségbe. Utódja, Antonio Conceicao oda-vissza kikapott a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MOL Vidi által kiejtett Dudelange-tól. Az idén román csapatok ellen még veretlen CFR számára nemcsak a BL, hanem az EL csoportköre is túl nagy falat volt.
 
Nemcsak a CFR, hanem a FCSB is búcsúzott az EL negyedik selejtezőkörében, miután a bécsi kétgólos vereség után hazai pályán csak 2-1-re verte az osztrák Rapidot. Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy egyetlen romániai focicsapat sem jutott el az európai kupák csoportköréig.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27966
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.