Fotók: Manases Sándor
Sok néző, nagy vereség
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 31. péntek, 10:29
Kettős vereséggel esett ki a CFR focicsapata a luxemburgi Dudelange ellen.
Nincs annál rosszabb érzés egy focista pályafutásában, amikor a nézők egy része az 54. percben megindul hazafelé a sorsdöntőnek kikiáltott meccsről, a másik része pedig hol az ellenfél passzaira ollézik, hol a saját csapatát fütyüli ki. A CFR minimális jegyárakkal becsábított tízezer nézőt a Dudelange elleni visszavágóra, de az idegenben összeszedett 0-2-es hátrány ledolgozása helyett másodszor is kikapott a luxemburgi bajnoktól. 
 
Hiába tűnt úgy az első félidőben, hogy a kolozsvári csapat képes kontrollálni a meccset, és helyzeteket kidolgozni, gólokat a vendégek lőttek a második elején, Daniel Sinani előbb Ionita, majd Males eladott labdáját büntette. 
 
Turpel találata után már 0-3 is volt az állás, és bár a végén També és Omrani faragott a különbségből, a hitehagyott CFR 2-3-as vereséggel és 2-5-ös összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától is. 
 
Lang
 
Fotók: Manases Sándor
 
A főleg német és francia játékosokból álló Dudelange pedig feltette a luxemburgi focit az európai kupák térképére, elsőként jutott be egy európai kupa csoportkörébe. A CFR-re viszont újratervezés vár, hiszen a májusban bajnokságot nyerő csapatot éppen egy sikeres európai kupaszereplés reményében vásárolták össze, amely az UEFA eurómillióit hozhatja újra a klub kasszájába. Ezek a pénzek azonban most egy 19 421 lakosú luxemburgi kisvárosba mennek.
 
Alig egy hónapja Edward Iordănescu edző belebukott a Malmö elleni hazai vereségbe. Utódja, Antonio Conceicao oda-vissza kikapott a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MOL Vidi által kiejtett Dudelange-tól. Az idén román csapatok ellen még veretlen CFR számára nemcsak a BL, hanem az EL csoportköre is túl nagy falat volt.
 
Nemcsak a CFR, hanem a FCSB is búcsúzott az EL negyedik selejtezőkörében, miután a bécsi kétgólos vereség után hazai pályán csak 2-1-re verte az osztrák Rapidot. Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy egyetlen romániai focicsapat sem jutott el az európai kupák csoportköréig.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27966
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.