Fotók: Manases Sándor
Sok néző, nagy vereség
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 31. péntek, 10:29
Kettős vereséggel esett ki a CFR focicsapata a luxemburgi Dudelange ellen.
Nincs annál rosszabb érzés egy focista pályafutásában, amikor a nézők egy része az 54. percben megindul hazafelé a sorsdöntőnek kikiáltott meccsről, a másik része pedig hol az ellenfél passzaira ollézik, hol a saját csapatát fütyüli ki. A CFR minimális jegyárakkal becsábított tízezer nézőt a Dudelange elleni visszavágóra, de az idegenben összeszedett 0-2-es hátrány ledolgozása helyett másodszor is kikapott a luxemburgi bajnoktól. 
 
Hiába tűnt úgy az első félidőben, hogy a kolozsvári csapat képes kontrollálni a meccset, és helyzeteket kidolgozni, gólokat a vendégek lőttek a második elején, Daniel Sinani előbb Ionita, majd Males eladott labdáját büntette. 
 
Turpel találata után már 0-3 is volt az állás, és bár a végén També és Omrani faragott a különbségből, a hitehagyott CFR 2-3-as vereséggel és 2-5-ös összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától is. 
 
Lang
 
Fotók: Manases Sándor
 
A főleg német és francia játékosokból álló Dudelange pedig feltette a luxemburgi focit az európai kupák térképére, elsőként jutott be egy európai kupa csoportkörébe. A CFR-re viszont újratervezés vár, hiszen a májusban bajnokságot nyerő csapatot éppen egy sikeres európai kupaszereplés reményében vásárolták össze, amely az UEFA eurómillióit hozhatja újra a klub kasszájába. Ezek a pénzek azonban most egy 19 421 lakosú luxemburgi kisvárosba mennek.
 
Alig egy hónapja Edward Iordănescu edző belebukott a Malmö elleni hazai vereségbe. Utódja, Antonio Conceicao oda-vissza kikapott a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MOL Vidi által kiejtett Dudelange-tól. Az idén román csapatok ellen még veretlen CFR számára nemcsak a BL, hanem az EL csoportköre is túl nagy falat volt.
 
Nemcsak a CFR, hanem a FCSB is búcsúzott az EL negyedik selejtezőkörében, miután a bécsi kétgólos vereség után hazai pályán csak 2-1-re verte az osztrák Rapidot. Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy egyetlen romániai focicsapat sem jutott el az európai kupák csoportköréig.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27966
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.