Képünk illusztráció
útvesztő
gycsaba
2018. augusztus 20. hétfő, 13:44
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.

Egész egyszerűen hátborzongatóak a romániai közlekedési balesetekről szóló rendőrségi statisztikák. A rendőrség által frissen közzétett felmérés szerint az elmúlt tíz évben több mint 100 ezer súlyos közúti baleset történt az országban, melyekben 22 ezer ember vesztette életét és legalább 88 ezren súlyosan megsérültek.

Romániában egyébként sokkal több halálos közúti baleset történik, mint az Európai Unió bármely más államában. A balesetek fő okát a megengedett sebesség túllépése és persze a veszedelmes előzések jelentik.

A legveszedelmesebb a DN1-es jelzésű országút Ploieşti és Brassó közötti szakasza, amelyen csak az idén 64 súlyos közúti baleset történt, hatan meghaltak és 28-an súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Az elmúlt tíz évben egyébként ezen az útszakaszon történt a legtöbb tragédia: 987 ember vesztette életét.

A „halálutak” listáján a második helyet a DN7-es jelzésű országút foglalja el, a fővárost Piteşti-el összekötő, rendkívül forgalmas szakaszon 800 tragédia történt az elmúlt évtizedben. A Bukarest és Temesvár közötti, Alexandrián és Craiován is áthaladó DN6-os jelzésű nemzeti út is „dobogós” helyen végzett: ezen a 640 kilométeres szakaszon csak az idén 43 sofőr vagy utas vesztette életét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27846
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.