határeset
béel
2018. augusztus 19. vasárnap, 15:28
1,3 milliónyian lépték át valamely irányban az ország határát.

Nem kevés munkát adtak a határrendészeknek az utazni vágyó polgárok az elmúlt napokban: közel 1 303 000 személy lépte át a román államhatárt az ötnapos hosszú hétvége alatt. Mint kiderült, a román-magyar határon levő átkelők voltak a legforgalmasabbak.

A határrendészet vasárnapi közleménye értelmében augusztus 14-e és 18-a között 725 000-en hagyták el az országot, és 578 000-en jelentkeztek belépésre. Ezek az adatok hasonlóak a tavaly ilyenkor jegyzettekhez – mutat rá a közlemény.

A román-magyar határon levő közúti átkelőknél több mint 423 700, a repülőtéri átkelőknél mintegy 316 600, a román-bolgár államhatáron levő átkelőknél pedig 232 900 átkelést regisztráltak.

Naponta mintegy 4.000 határrendész teljesített szolgálatot az átkelőknél, amelyek teljes kapacitással üzemeltek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27835
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.