Sikerre várva
gycsaba
2018. augusztus 17. péntek, 13:15
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.

Az mindig örömünnepnek (és sajnos ritkaságnak) számít, amikor egy erdélyi magyar zenekar egy teljes, saját szerzeményekből álló albummal rukkol elő, ezért érdemes most ismét pezsgőhöz nyúlni. Megérkezett ugyanis a marosvásárhelyi The Stonecrops új lemeze, a Várj, melyet a Főtér olvasói is meghallgathatnak teljes egészében.

A The Stonecrops tulajdonképpen duóként (ének és gitár) indult két évvel ezelőtt, s ahogy ez lenni szokott, kezdetben többnyire feldolgozásokkal álltak színpadra, de közben a zenekari „laborban” készültek saját dalok is. Már 2016 nyarán megjelentettek egy 14 dalos korongot, melynek gerincét az akkori repertoár adta (Beginnings), később azonban a két alapító úgy döntött, tovább fejlesztik a zenekart.

Első lépésben csatlakozott a zenekari maghoz egy teljes ritmusszekció és egy szólógitáros, ennek következményeként pedig idén májusban már kitermelődött annyi saját anyag, amivel érdemes volt stúdióba vonulniuk. Így született meg a 10 dalt tartalmazó Várj című album, amely főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a rock és popzene karcosabb elemeinek finoman adagolt kombinációját, a rádióbarát dalszerkezeteket és a (szintén vásárhelyi származású) Keresztes Ildikóra emlékeztető női énekhangot. Bízunk benne, hogy a The Stonecrops bemutathatja lemezét a nagyobb erdélyi színpadokon is.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.