Sikerre várva
gycsaba
2018. augusztus 17. péntek, 13:15
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.

Az mindig örömünnepnek (és sajnos ritkaságnak) számít, amikor egy erdélyi magyar zenekar egy teljes, saját szerzeményekből álló albummal rukkol elő, ezért érdemes most ismét pezsgőhöz nyúlni. Megérkezett ugyanis a marosvásárhelyi The Stonecrops új lemeze, a Várj, melyet a Főtér olvasói is meghallgathatnak teljes egészében.

A The Stonecrops tulajdonképpen duóként (ének és gitár) indult két évvel ezelőtt, s ahogy ez lenni szokott, kezdetben többnyire feldolgozásokkal álltak színpadra, de közben a zenekari „laborban” készültek saját dalok is. Már 2016 nyarán megjelentettek egy 14 dalos korongot, melynek gerincét az akkori repertoár adta (Beginnings), később azonban a két alapító úgy döntött, tovább fejlesztik a zenekart.

Első lépésben csatlakozott a zenekari maghoz egy teljes ritmusszekció és egy szólógitáros, ennek következményeként pedig idén májusban már kitermelődött annyi saját anyag, amivel érdemes volt stúdióba vonulniuk. Így született meg a 10 dalt tartalmazó Várj című album, amely főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a rock és popzene karcosabb elemeinek finoman adagolt kombinációját, a rádióbarát dalszerkezeteket és a (szintén vásárhelyi származású) Keresztes Ildikóra emlékeztető női énekhangot. Bízunk benne, hogy a The Stonecrops bemutathatja lemezét a nagyobb erdélyi színpadokon is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27823
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Egy liberális képviselő korlátozná a jogosultak körét.