S.O.S. PSD
Timi
2018. augusztus 14. kedd, 18:24
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.

Ecaterina Andronescu szenátornak nem tetszik Liviu Dragnea egyeduralma a Szociáldemokrata Pártban (PSD), ezért nyílt levelet intézett párttársaihoz. Ebben azt szorgalmazza, hogy mindenki térjen magához, és vegye komolyan a választók által rájuk bízott feladatot, azaz a kormányzást. Egyrészt álljon össze egy „szuperprofi” kormány és miniszterelnök, másrészt Liviu Drganea tegyen egy lépést hátra, máskülönben a PSD elveszíti a kormányzást.

A volt oktatásügyi miniszter szerint a PSD jó szakemberekkel rendelkezik, de a mostani kormány össze sem hasonlítható a Văcăroiu-, Năstase-, Ponta-kormányokkal, és csak egyetlen ember érdekeit képviseli.

Az S.O.S. PSD nevű dokumentumra elsőként Dumitru Buzatu, a PSD Vaslui-i szervezetének elnöke reagált, aki szerint Andronescu a PSD elhivatott ellenségeinek érdekeit szolgálja a levéllel, azzal próbálkozik, hogy „elsüllyessze a hajót”.

A volt tanügyminiszternél keményebben fogalmazott Cătălin Ivan, aki a PSD kizárását kezdeményezte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből. Gyakorlatilag ezzel saját pártja ellen fordult, hiszen a politikus még a PSD színeiben nyert európai parlamenti mandátumot, igaz, 2015-ben kirúgták a pártból, mert folyamatosan szembement a párt felső vezetésével.

Mostani nyilatkozatában kifejtette: nem sikerült belülről változtatásokat elérni a pártban, ezért kötelességének érzi kívülről próbálkozni. Elkötelezett abban, hogy a maffiára hajazó, románellenes, antidemokratikus és egyetlen ember érdekeit szolgáló struktúrát megállítsa – mondta a PSD-ről. 

Amennyiben a több botrányban is érintett Cătălin Ivannak sikerül kizáratnia a PSD-t az európai pártcsaládból, annak ráhatása lesz a 2019-es EP-választásokra is. De lássuk be, erre kevés az esély.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27789
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.