Fotó: Google Maps
Határtalan egyetértés
Timi
2018. augusztus 13. hétfő, 19:18
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.

Bihar és Hajdú-Bihar megye tanácselnöke, valamint a határ két oldalán található települések önkormányzati vezetői hétfőn Bihardiószegen találkoztak annak érdekében, hogy aláírják a két ország belügyminisztériumának címzett beadványt. Ebben azt kérték, hogy bővítsék a Székelyhíd–Létavértes határátlépő nyitvatartási idejét, és nyissanak egy új ellenőrző kaput az autóbuszok és tehergépjárművek számára.

Jelenleg 7 és 23 óra között léphető át a határ, de csak a személygépjárművek, a legfeljebb 7,5 össztömegű tehergépkocsik és a 16+1 fős kisbuszok számára.

Az indoklás szerint nemcsak a két megye turizmusát élénkítené, ha jóváhagynák a kezdeményezést, hanem a borsi határátkelőhely forgalmát is csökkentené. A jelenlévők úgy vélekedtek, hogy Szilágy megyébe is egyszerűbb lenne eljutni Margittán keresztül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27772
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Egy liberális képviselő korlátozná a jogosultak körét.