művészet Moldvában
Szerző: Főtér.ro
2018. augusztus 10. péntek, 13:08
Emlékművet állítana Suceava önkormányzata a nagy egyesülés tiszteletére, a beérkező pályamunkák közül azonban egyszerűen lehetetlen választani. Annyira rosszak.

Enyhén szólva nem volt könnyű dolga a Suceava-i önkormányzat által felállított centenáriumi bizottságnak, amikor megtekintették a emlékműpályázatra beérkezett, enyhén szólva nevetséges „alkotásokat”. Pedig a testület  már két alkalommal is összeült, hogy kiválassza a legjobb makettet – legutóbb épp a héten –, de nyertest ezúttal sem sikerült választani.

A pályamunkákról készült fotók alapján valahogy megértjük szegény bizottsági tagokat, mivel a legtöbb ábrázolás minimum a Walking Dead című zombis sorozat jeleneteit juttatja eszünkbe, hogy mást ne mondjunk. Olyan makett is akad, melyért az artista egy ötödikes kézimunkaórán biztosan nem kapna átmenőjegyet.

Pedig a jelentős művészek igencsak megkérték az árát a kreációnak: a kivitelezésre 430 ezer és 1,4 millió lejt kértek volna el.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27741
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.