Fotó: Observator Prahovean
Életveszélyes tolvajok
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 13:37
Már a hegyen sem vagyunk biztonságban a tolvajoktól.

Akár életveszélybe is kerülhetnek a turisták több, a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalon, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket, figyelmeztetnek a hegyimentők.

Arra kérik a turistákat, hogy ne használják a Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakat, mivel az, hogy lába kelt a biztonsági felszerelésnek, az életmentést is megnehezíti, a szakembereknek sokkal nehezebb a bajba jutott turisták segítségére sietni.

A hegyimentőknek egyre nehezebb fenntartani az említett túraútvonalakat, miután valakik rendszeresen meglovasítják az általuk kihelyezett felszerelést. Gheorghe Haiduc, a Bușteni-i hegyimentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

A túraútvonalakon kihelyezett fémhuzalok, fémlépcsők eltulajdonítása nem új keletű Romániában, egyre nagyobb méreteket ölt. A Királyerdő-hegységben található Révi szorosban például már több alkalommal is ellopták a tavaly kialakított via ferrata (vasalt út) teljes felszerelését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27742
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.